Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Από γέλιο καλά πάμε. Το ίδιο ευχόμεθα και δι’ υμάς. (Του Φώτη Βεζυργιαννίδη).

Kάθε φορά που ο Προκόπης αρχίζει μια ομιλία του με το «Εμείς οι Έλληνες», ξεκαρδίζομαι στα γέλια, κοντεύω να κατουρηθώ πάνω μου που λένε. Γιατί στα δύο χρόνια που έζησα στην Κύπρο, έτσι άρχιζαν όλες οι συζητήσεις και οι διαφημίσεις στην τηλεόραση. «Εμείς οι Κύπριοι...». Εμείς οι Έλληνες λοιπόν και τα τέτοια μας κουνιούνται.

Τα ίδια φαντάζομαι θα λένε οι Ολλανδοί, οι Βόσνιοι, οι Άγγλοι (ενωμενοβασιλέζοι) και πάει λέγοντας. Οι Ευρωπαίοι θέλω να πω, μιας που ψηφίζαμε όλοι μαζί τις προηγούμενες μέρες. Οι καλές κοινωνίες της Ερώπης που στράφηκαν στους ακροδεξιούς και στους καλυμμένους φασίστες για να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους.

Τώρα θα με πεις «έχουν προβλήματα οι βόρειοι εταίροι μας;» Ναι για, οι χώρες τους λειτουργούν ρολόϊ. Ρολόι γι αυτούς που έχουν ακόμη καλοπληρωμένες δουλειές γιατί τους υπόλοιπους τους κλαίνε οι ρέγγες.

Δε μπα να πνιγούνε αυτοί! Εμείς εδώ έχουμε ήλιο και θάλασσα. Έτσι δεν είναι; Βέβαια ρε. Και προσεχώς θα έχουμε και Μητσοτάκη. Ξανά. Της γνωστής οικογενείας. Ναι ρε αυτής των λεβεντοκριτικών των μαθουσάλων.

Και πως να μην έχεις ξανά έναν Μητσοτάκη καρντάση μου; Oι άλλοι ακόμα ψάχνουν να καταλάβουν τι έγινε. Που είχες τεσσεράμιση χρόνια να ξεσκεπάσεις και να τιμωρήσεις όλους τους κλέφτες και τους απατεώνες και να τους στείλεις στον αγύριστο και συ στεκόσουν στο ηθικό πλεονέκτημα και τους άφησες να αλλωνίζουν. Είχες τεσσεράμιση χρόνια να βγάλεις απ’ τις τρύπες τους όλους τους ναζί δολοφόνους και τους είχες να περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και να τους ξεπλένουν οι Μπάμπηδες και οι Πρωτοψάλτες των Αφραγκούζων.

Τι να σε κάνω; Kάτσε τώρα να τη φας. Ξανά «πατρις-θρησκεία-οικογένεια», τα σλόγκαν των χουντικών δολοφόνων έγιναν της μόδας. Για τη Μακεδονία μας και τα ρέστα. Έφυγαν όλοι οι πραγματικά δραστήριοι άνθρωποι στα ξένα και μείναμε τα ραμολιμέντα να ψηφίζουμε. Τι να ψηφίσει ρε το ραμολιμέντο; Aυτά που του ‘λεγε ο παππούς του: Έχω μιαν αδελφή, κουκλίτσ’ αληθινή, τη λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ. Και ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι. Ζήτω η γενοκτονία των Ποντίων και γαμώ τους γυφτοσκοπιανούς. Εντάξει όταν ξεκλήριζε στη Ζένιτσα τους Βόσνιους, ο Μλάντιτ, ο Κάρατζιτς και ο Μιλόσεβιτς δεν ήταν γενοκτονία, ήταν τ’ αδέρφια μας οι Ορθόδοξοι Σέρβοι που πολεμούσαν το κακό.

Στείλανε τον Λαγό, αυτόν τον δολοφόνο στο Ευρωκοινοβούλιο. Και χαίρονται κάποιοι γιατί μειώθηκαν τα ποσοστά των ναζί. Μην στεναχωριέσαι πήγαν στον άλλο με τις επιστολές του Ιησού. Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, τα είπαμε αυτά. Και γαμημένοι μετανάστες. Μάλλον λαθρομετανάστες. Οι παππούδες τους που πέρασαν τα ίδια στις Γερμανίες και στις Αμερικές ήταν άλλο. Αυτοί ήταν καλοί. Ξύπνα κακομοίρη, «κωλοέλληνες» τους φώναζαν και τότε και οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι. Κωλοέλληνες. Όπως ακριβώς φωνάζεις εσύ τώρα τους Πακιστανούς, τους Αφγανούς και τους γύφτους, με το κώλο- μπροστά. Ο τελευταίος μεγάλος πόλεμος από τέτοιες ακριβώς αφορμές άρχισε. Κωλοεβραίοι και κωλοκουμούνια έλεγαν οι ναζί και αιματοκύλησαν τον πλανήτη. Κάτι Λαγοί και κάτι Κασιδιάρηδες πρώτοι-πρώτοι θα ήταν στα κρεματόρια λόγω του σκούρου χρώματός τους. Αν δεν ήταν βέβαια οι παππούδες τους συνεργάτες των Γερμανών. Βλέπε Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης...

Ευτυχώς πάντως κράτησε τα ποσοστά της η Φώφη. Του Γεννηματά η κόρη ντε. Εντάξει, άλλαξε το όνομα και το ΑΦΜ του κόμματος γιατί χρωστάει της Μιχαλούς. Βέβαια στο ευρωψηφοδέλτιο ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει ήταν παρόντας γιατί οι γριές δεν το ξέρουν το λουλούδι του ΚΙΝ.ΑΛ. και το μπερδεύουν με το ΑRIEL για το πλυντήριο.

Και τους ΚΚΕδες χαρούμενους τους είδα. Αυτοί δεν χαλνιούνται και τόσο εύκολα. Είναι ο μαθουσαλισμός ηλίθιε. Απ’ το θάνατο μέχρι την διαπίστωση του θανάτου θα περάσουν χρόνια. Μόλις τους πεις κάτι, σου λένε «Πελετίδης» Τον γουστάρω κάργα ρε τον Δήμαρχο αλλά ποιος τον έβγαλε; To ΚΚΕ; Γιατί άμα τον ψήφιζαν μόνο οι κομμουνιστές ούτε δημοτικός σύμβουλος δεν θα έβγαινε. Αλλά είναι το κόμμα σαν την Εκκλησία της Ελλάδος. Πιστοί οπαδοί που υπακούουν τυφλά. Όταν πέσει γραμμή απ’ το κόμμα μέχρι και το χρώμα του σώβρακου πρέπει να συμφωνεί με τη γραμμή. Αλλιώς «αναθεωρητές» και «κρυπτοκαπιταλιστές». Σαν το Βαρνάβα και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Θέσφατο. Διακόσια χρόνια 5% αρκεί να επιβιώνει το μαγαζάκι. Δεν θέλουμε να μεγαλώσει γιατί όσοι μπαίνουν μέσα φέρνουν σκουπίδια.

Αυτά και του χρόνου με υγεία. Και πείτε στους μαλάκες ότι δεν έμεινε πια κανείς για να βγει στους δρόμους για τις συντάξεις τους, για τους μισθούς τους και για την ασυδοσία των μεγάλων. Θα πρέπει τώρα να βγαίνουν αυτοί. Και κερατάδες και δαρμένοι. Να γελάσουμε κι εμείς λίγο.

                    Φώτης Βεζυργιαννίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου