Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ… ΤΟ ‘’ΤΝΤ’’ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Κουρκουμάς;  Κιτρινόριζα, ή τουρμενίκ… Όπως και να το πεις είναι το ισχυρό αντιοξειδωτικό! Το φυσικό αντιφλεγμονώδες βότανο!

Ένα θεραπευτικό ποώδες φυτό, που μας έρχεται από την Ινδία και αποτελεί εδώ και χιλιετίες το βασικό φάρμακο της ινδικής παραδοσιακής ιατρικής, της Αγιουβέρδα.

Έρευνες έδειξαν και απέδειξαν ότι το κύριο δραστικό συστατικό του, η κουρκουμίνη του χαρίζει αντιφλεγμονώδη δράση, ανάλογη της κορτιζόνης! Μην υποτιμάτε τις φλεγμονές! Όταν είναι χρόνιες επιτίθενται κατά των ιστών του σώματος και αποτελούν το βαθύτερο παράγοντα πολλών ασθενειών.

Η χρυσή αυτή σκόνη βοηθά στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης και των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, βελτιώνοντας το πρήξιμο των αρθρώσεων και τη δυσκαμψία.

Συνεργεί στην υποχώρηση των φλεγμονών του εντέρου και γενικότερα όλου του εύρους των φλεγμονών, προστατεύει το ήπαρ από τις τοξίνες, ενισχύει την άμυνα του στομάχου κατά των οξέων. Δρα κατά τις σπαστικής κολίτιδας και του πεπτικού έλκους.

Ελαττώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε διαβητικούς, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Είναι εξαίρετος αρωγός για τους θρόμβους που δημιουργούνται λόγω της πήξης του αίματος.

Ιδανικό φάρμακο κατά της αναιμίας, κατά της καταρροής και του φλέγματος.

Εξουδετερώνει αρκετούς καρκινογόνους παράγοντες. Επικουρεί στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν καρκίνο.

Προλαμβάνει καρδιακές παθήσεις, μειώνοντας σοβαρά τις βλάβες στα τοιχώματα των αρτηριών.

Να θυμηθώ να μην ξεχάσω… παλεύει και το αλτσχάιμερ. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ποσοστά της νόσου στην Ινδία είναι σχεδόν μηδαμινά.

Πάσχετε από κατάθλιψη; Τέλος στα χαπάκια της χαράς. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Phytotherapy Research» έδειξε ότι η κουρκουμίνη, η κύρια πολυφαινόλη της κουρκούμης, είναι τόσο αποτελεσματική όσο και η φλουοξετίνη (Prozac) στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Καθυστερεί ή αναστρέφει πολλές ασθένειες του εγκεφάλου. Η κουρκουμίνη ενισχύει το νευροτροφικό παράγοντα, που συνδέεται με τη βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και άρα με χαμηλότερο κίνδυνο παθήσεών του.

Σώζει ακόμη κι από αλλεργικές καταστάσεις του αναπνευστικού.

Το νούμερο ένα αντιοξειδωτικό. Καθαρίζει στο σύνολο τον οργανισμό μας. Αποτοξινωθείτε με κουρκουμά!

Άριστο αντιμικροβιακό, αντιικό, αντιμυκητιακό Μόνη η σκόνη κουρκουμά ή μαζί με γιαούρτι σε τοπική εφαρμογή, φημίζεται για τη θεραπεία δερματικών πληγών και εκζεμάτων. Άριστες οι αντισηπτικές, αντιφλογιστικές, καταπραϋντικές ιδιότητές του!

Το λες κι από μόνο του κι ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής. Ένα πολυφάρμακο που μπορείτε συνέχεια να το έχετε και να στολίζει τον πάγκο της κουζίνας σας. Δεν χρειάζεται καν ιατρική συνταγή!

Το χρυσοκίτρινο σε σκόνη ‘’ΤΝΤ’’ καρύκευμα, συνοδεύει εξαιρετικά τα φαγητά των μερακλήδων στην κουζίνα… συντροφεύει τα ροφήματα και το τσάι όσων θέλουν να βάλουν στα μοναχικά ή παρείστικα απογεύματα τους μια ‘’εσάνς’’ Ανατολής.

Η δράση του δεν σταματά μόνο στις ισχυρές για την υγεία θεραπευτικές του ιδιότητες. Έχει τρυπώσει και με το σπαθί του το πέτυχε και στα μεγάλα σαλόνια ομορφιάς. Αλλά ο κουρκουμάς και η κοσμετολογία είναι ένα άλλο άρθρο και θα σας κρατήσω σε αγωνία…

Κουρκουμά σε ευχαριστούμε που μπήκες στη ζωή μας!





mary geo
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου