Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Aλέξη,(του Φώτη Βεζυργιαννίδη)


πάλι εγώ θα σε πω τι να κάνεις. Τους έχεις όλους τους συμβούλους με τους παχυλούς μιστούς και το μόνο που κάνουν είναι να φαρδαίνει ο κώλος τους απ’ τις ατέλειωτες ώρες που στρογγυλοκάθονται σε πανάκριβες, περιστρεφόμενες, δερμάτινες, καρέκλες γραφείου.


Εσύ που τα άλλαξες όλα όνομα και μας τα φερμάρισες τάχα σαν καινούρια (η τρόικα έγινε θεσμοί, η στριγγλα γερμανίδα έγινε κυρία γεμάτη κατανόηση, το μνημόνιο καταργήθηκε μ’ ένα νόμο, το ΟΧΙ βαφτίστηκε ΝΑΙ σε μια νύχτα και η Μακεδονία έγινε Βόρεια Μακεδονία) δεν τα κατάφερες καθόλου καλά μόνο σε μια μικρή λεπτομέρεια.

Στα διόδια. Αυτά για τα οποία έλεγες ότι μας τα φόρτωσε ο Σουφλιάς και ανάγκασε το κράτος να παραδώσει τους δρόμους (τα έσοδά τους δηλαδή γιατί τις λακκούβες τις κράτησαν για εμάς) και πως είναι θέμα βούλησης να τους ξαναπάρουμε πίσω.

Τελικά τι έγινε Αλέξη; Δεν τους θέλουμε πίσω τους δρόμους; Ή μήπως επειδή κατάφερες να καταργήσεις τη διάταξη που έλεγε ότι όποιος δεν πληρώνει τα διόδια διαπράττει ποινικό αδίκημα-άκουσον άκουσον-επαναπαύτηκες;

Λύση στο ζήτημα πάντως δεν βλέπω στα σκαριά και μας βλέπω σε λίγα χρόνια να πληρώνουμε μηχανήματα να ξαραχνιάζουν τις εθνικές οδούς γιατί δεν θα τις χρησιμοποιούν ούτε οι γιοι του Jambou. Που το ΑΘΗΝΑ-ΣΑΛΟΝΙΚΗ έγινε σαν διακεκομμένη συνουσία. Πρώτη, δευτέρα, τρίτη, τετάρτη, πέμπτη και όχι γεμάτη και ξανά κατέβασμα γιατί έφτασες στα διόδια. Διακόσοι σταθμοί διοδίων να πούμε. Και ο δρόμος ένα μπουρδέλο και μισό. Μόνιμα σε προσωρινές διορθώσεις και μονές λωρίδες.

Θα σε δώσω τη λύση για να το τελειώσεις και αυτό το ζήτημα όπως έκανες με όλα τα καυτά προβλήματα του λαού σου. Θα ονομάσεις τα διόδια «τριόδια». Θα βγεις στο γυαλί και θα πεις: Aπο σήμερα καταργούμε το παλιό και ξεπερασμένο σύστημα διοδίων που ταλαιπωρεί τους οδηγούς τόσα χρόνια. Η κυβέρνησή μας επεξεργάστηκε και σχεδίασε ένα εντελών καινούριο σύστημα μοντέρνο και φιλικό προς όλους τους οδηγούς. Το νέο σύστημα τριοδίων.

Και να δεις πως σαν θαύμα θα ξεχαστεί και θα κλείσει κι αυτό το θεματάκι. Γιατί ο Έλληνας μπορεί να ξυνίζεται με τους αρραβώνες και τους γάμους αλλά τα βαφτίσια τα γουστάρει. Ποιος νονός και ποιος κουμπάρος. Και μετά από τέσσερα χρονάκια καταργείς το σύστημα των τριοδίων και φοράς και μια κόκκινη γραβάτα γιορτάζοντας τη μεγάλη νίκη...

Ποια είναι η διαφορά σου με τον Κούλη αφού όλα αυτά που εσύ τα κάνεις στεναχωρημένος και κλαίγοντας αυτός θα τα έκανε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αλλά θα ήταν και χαρούμενος; Eεεε;

Φώτης Βεζυργιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου