Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Η Ηλιάνα Βολονάκη και η Βάλβειος Βιβλιοθήκη Μεσολογγίου


Η αγαπημένη μας συγγραφέας, εδώ και κάποια χρόνια, έχει αποφασίσει να ζει στο Μεσολόγγι χωρίς όμως, να απέχει από τα κοινά.

Εδώ και αρκετό διάστημα, λοιπόν, την βρίσκουμε, στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη, ως μέλος της λέσχης ανάγνωσης! Νιώθει, ιδιιαίτερη τιμή, πού βρίσκεται στο χώρο μέσα στα βιβλία και με θαυμαστούς ανθρώπους.





Νιώθω τυχερή, αλλά και τόσο ευάλωτη πού μένω στον τόπο των παιδικών μου διακοπών και το μέρος, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα μου. Ήθελα, εξάλλου πάντα να φύγω από την Αθήνα και όταν απολύθηκα, από το σχολείο, όπου εργαζόμουν, βρήκα την ευκαιρία. Το Μεσολόγγι, άλλωστε, ενδύκνειται ως νούμερο ένα τουριστικός προορισμός και τώρα η Βάλβειος βιβλιοθήκη για εμένα, η οποία αποτελεί και την δημόσια δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης με σπάνια βιβλία και ντοκουμέντα μού προσφέρουν προσωπική ευχαρίστηση και ψυχική ηρεμία! Επισημαίνει και συνεχίζει: Οι δυνατότητες μιας βιβλιοθήκης είναι μεγάλες. Ένας μαγικός κόσμος η συνέχισή μας… Πρέπει, να μάθουμε στα παιδιά τη σπουδαίοτητά της, να μυρίζουν τις σελίδες εκτός υπολογιστών πού… ναι, φέρνουν τόσες, πια, πληροφορίες, αλλά και τόσα άλλα…

Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεσολογγίου, λοιπόν. Ένα πραγματικό στολίδι. Ανταλλαγή απόψεων και κοινωνικής συνοχής.  Ένα αληθινό σπίτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου