Υλικά:
Για το ρύζι: (για 2 μερίδες).
1
κούπα ρύζι parboiled
1
μικρό κρεμμύδι ξερό
1
φρέσκο κρεμμυδάκι
1
κύβο βοδινού
1/2
κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαίων
2 κούπες ζεστό νερό.
Για την καπνιστή πέστροφα: (για
1 μερίδα)
1
συσκευασία καπνιστή πέστροφα 150 γρ. (από το Άγγιστρο Σερρών, σε αεροστεγή
συσκευασία των 150 - 200 γρ., στα ψυγεία μεγάλης Αθηναϊκής αλυσίδας super
market)
1
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1
κουταλιά της σούπας κάπαρη
1
κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό ανάμικτα.
Μισό
λεμόνι
Λίγο
αλάτι Ιμαλαίων
2
κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1
κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φέτα
1
πρέζα ρίγανη
Εκτέλεση:


Σερβίρουμε
χωριστά, σε 2 διαφορετικά μπολ.
Καλή
επιτυχία.
TIP. Μπορούμε να προσθέσουμε και το
1/4 από 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους, πάνω από την φέτα, στην
πέστροφα.
Εναλλακτικά,
βάζουμε το ρύζι σε μία μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε την πέστροφα με όλα τα
υπόλοιπα από πάνω και στο κέντρο. Σε αυτή την περίπτωση θα διπλασιάσουμε τα
υλικά της καπνιστή πέστροφας.
Γιώργος Μπαρμπατσούλης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου