Υλικά:
Για το ρύζι: (για 2 μερίδες).
1
κούπα ρύζι parboiled
1
μικρό κρεμμύδι ξερό
1
φρέσκο κρεμμυδάκι
1
κύβο βοδινού
1/2
κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαίων
2 κούπες ζεστό νερό.
Για την καπνιστή πέστροφα: (για
1 μερίδα)
1
συσκευασία καπνιστή πέστροφα 150 γρ. (από το Άγγιστρο Σερρών, σε αεροστεγή
συσκευασία των 150 - 200 γρ., στα ψυγεία μεγάλης Αθηναϊκής αλυσίδας super
market)
1
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1
κουταλιά της σούπας κάπαρη
1
κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό ανάμικτα.
Μισό
λεμόνι
Λίγο
αλάτι Ιμαλαίων
2
κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1
κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φέτα
1
πρέζα ρίγανη
Εκτέλεση:
Για το ρύζι: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε
το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα τσιγαρίζουμε
σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και τσιγαρίζουμε για
1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και ανακατεύουμε για λίγο.
Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά. (Σε κουζίνες με διαβάθμιση
από το ένα έως στο 9, το βάζουμε στο 3. Ενώ σε κουζίνες με διαβάθμιση από το 0
έως το 3, στο 1). Μετράμε 10 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά τελείως. Μετράμε άλλα
10 λεπτά και ανοίγουμε το καπάκι. Ανακατεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε
όσο αλάτι χρειάζεται. Δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι κατά την διάρκεια των 10+10
λεπτών.
Για την καπνιστή πέστροφα: Όσο γίνεται το ρύζι,
ετοιμάζουμε την πέστροφα. Την βάζουμε σε ένα μπολ κομμένη σε λίγο μεγάλα
κομμάτια και προσθέτουμε κατά σειρά τα υπόλοιπα υλικά: Φρέσκο κρεμμυδάκι,
άνηθο, μαϊντανό, λεμόνι, κάπαρη, φέτα, αλάτι, ελαιόλαδο, ρίγανη.
Σερβίρουμε
χωριστά, σε 2 διαφορετικά μπολ.
Καλή
επιτυχία.
TIP. Μπορούμε να προσθέσουμε και το
1/4 από 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους, πάνω από την φέτα, στην
πέστροφα.
Εναλλακτικά,
βάζουμε το ρύζι σε μία μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε την πέστροφα με όλα τα
υπόλοιπα από πάνω και στο κέντρο. Σε αυτή την περίπτωση θα διπλασιάσουμε τα
υλικά της καπνιστή πέστροφας.
Γιώργος Μπαρμπατσούλης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου