Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Γυναικεία αυτοπεποίθηση, ή πεποίθηση του μυαλού; (Της Ηλιάνας Βολονάκη)

Η αυτοπεποίθηση, λένε οι ψυχολόγοι, είναι μια: στάση, που επιτρέπει, στο άτομο, να έχει μια θετική, αλλά και ρεαλιστική αντίληψη για τον εαυτό του και για τις ικανότητές του να χειρίζεται τις καταστάσεις ή τις δυσκολίες που το αφορούν.

Δηλαδή, μια πεποίθηση, πως έχει την ικανότητα να πράξει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και της λογικής, ό,τι επιθυμεί, σχεδιάζει και αναμένει. Θα έλεγα, μια αντανάκλαση εμπιστοσύνης, ανάμεσα στις ικανότητές, αλλά και στην αίσθηση, πως ασκεί έλεγχο στη ζωή.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, βασανίζει, περισσότερο τις γυναίκες! Μην ξεχνάτε, τρέφουν, μεγαλύτερες ανησυχίες για όλους τους τομείς της ζωής τους και ιδιαίτερα για την εμφάνισή τους.

Από τα παλιά χρόνια, η ομορφιά αποτελεί γυναικείο προσόν. Ας μην ξεχνάμε, πως είναι το δυνατό εργαλείο: του  μάρκετινγκ, των καθημερινών διαφημίσεων, αλλά και η μεγαλύτερη ανασφάλεια της κάθε ξεχωριστής γυναίκας! Ποια, αλήθεια, δεν ένιωσε: ανασφάλεια για την εμφάνισή της, κυρίως, σε πρώτο ραντεβού; Ή… στο πέρασμα, του χρόνου, καθώς, μεγαλώνουμε; 

Πρόσφατα, σε συζήτηση, άκουσα: Μα, μεγάλωσα… Κοίτα, ψυχή μου, τις ρυτίδες μου! Διαπίστωσα, στα μάτια της, αμφιβολία…Σκέφθηκα, πόσα σημαντικά γεγονότα, να έχει χάσει, από τη ζωή της, γεμίζοντας, τα μέσα της, με ανασφάλειες;

Φίλες μου, ξεπεράστε, το φόβο σας! Ρίξτε, μια ματιά, στη ζωή! Χαμογελάστε: είναι, ένας από τους πιο σημαντικούς κώδικες επικοινωνίας.

Χαλαρώστε, απολαύστε, όλες τις στιγμές- πλευρές  της ζωής και μην αγχώνεστε υπερβολικά, μπροστά στον μη έλεγχο μιας κατάστασης, ή σε μη αναγνωρίσιμες ευκαιρίες.

Ο φόβος-  για την αποτυχία- φέρνει, την αποτυχία, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Φίλες μου, πιστέψτε, στις ικανότητές σας, διώξτε τον θυμό, ελέγξτε τα νεύρα σας και θα βρείτε, την ασπίδα σας!

Ξέρετε, τι άλλο, πρέπει, να πολεμήσετε; Την δημιουργία: αυτοκαταστροφής, με το τίποτα. Μην φαντάζεστε, πάντα, το χειρότερο, Δεν είναι όλα τα δάχτυλα… ίδια… Σωστά;

Αν ανησυχείτε, για οτιδήποτε, χάνετε κέφι, αλλά και ελπίδα, για την ζωή! Βγάλτε, από το μυαλό σας: Θα του αρέσω; Τα μαλλιά μου; Τα ρούχα μου; Το μακιγιάζ μου… Κάτι, έχει προσέξει και εκείνος, κάτι: ιδιαίτερο.

Γιατί;

Όλες, οι γυναίκες, είναι ιδιαίτερες, χαρισματικές!



                                                                         Ηλιάνα Βολονάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου