Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΛΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ GARFIELD από τον μικρό Γιωργάκη.



Ήταν ένα γάτος τεμπέλης, στρουμπουλός… ο GARFIELD. Ο διάσημος γάτος όλο λαζάνια λιγουρεύεται… Ο επτάχρονος Γιωργάκης αγαπάει τον Γκάρφιλντ και τα λαζάνια. Τοοοόσο πολύ που μας είπε την ‘’μυστική’’ συνταγή για τα λαζάνια του πιο καλοφαγά γάτου!!!



ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο λαζάνια
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα 
3 ντομάτες (περασμένες στον τρίφτη)
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι
100 γραμμάρια μοτσαρέλα ή mix κίτρινων τυριών (ας είναι και παραπάνω από100 γραμμάρια)
Αλάτι
Πιπέρι



 Υλικά για την μπεσαμέλ:

3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές βούτυρο
3 ποτήρια γάλα
1 αβγό
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα καρότα στο multi. Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και τα καρότα μας. Ρίχνουμε τον κιμά να σοταριστεί καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

  • Πριν ξεκινήσουμε την μπεσαμέλ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο , πάνω κάτω αντιστάσεις, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Μπεσαμέλ: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί. ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει και χρυσίζει το αλεύρι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά, μέχρι να πήξει. Όταν αρχίζει να πήζει η μπεσαμέλ μας την αφαιρούμε από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για λίγο. Ρίχνουμε το αβγό κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος και το 1/3 από τα τυριά μας.

Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε τα λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, να καλυφθεί ο πάτος. Στρώνουμε από πάνω κάμποσες κουταλιές από τον κιμά και ‘’πετάμε’’ λίγες κουταλιές εδώ κι εκεί από την μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε με καινούργια στρώση… Λαζάνια, κιμά, μπεσαμέλ… Σταματάμε μέχρι να καλυφθεί σχεδόν το ταψί μας. Από πάνω (τελευταία στρώση) ρίχνουμε τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά μας. Ψήνουμε για 40 λεπτά. 

·         TIP: Τα λαζάνια του Γκάρφιλντ τρώγονται μπροστά στην τηλεόραση. Με νυσταγμένες παντόφλες και τεμπέλικες πιζάμες βλέποντας το κινούμενο σχέδιο…

                                                     Γιωργάκης
                                    7 χρονών, δηλαδή 'Β Δημοτικού
                                                                                                          Θεσσαλονίκη






2 σχόλια: