Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ… ''ΜΑΡΤΙΝΗ'';

Η είδηση έσκασε σαν ελιά μέσα σε μαρτίνι.

Ο ισχυρός πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μπλεγμένος σε σκάνδαλα. Ουπς, πέσαμε από τα σύννεφα. Ο Ανδρέας Μαρτίνης, ο άνθρωπος του ανθρωπιστικού έργου, της συμπόνιας, χωμένος σε οικονομικά σκάνδαλα, μίζες εκατομμυρίων, υπερτιμολογήσεις…;;;

Πίσω από τη φιλανθρωπία κρύφτηκε ακόμη μια φορά η μεγάλη ζωή. Η χλίδα. Ζωάρα! Τα δέματα αλληλοβοήθειας μπαίνουν, βγαίνουν, βόλτες κάνουν.

Αυτοκίνητα, τζιπάρες, ελικόπτερα, βίλες, πάρτι, κρουαζιέρες… Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα; Φιλίες με υπουργούς, βουλευτές, εκδότες, δημοσιογράφους… Όλα ρεφενέ για τους φίλους… Έτσι κάνουν οι γαλαντόμοι, οι ιππότες και ανοιχτοχέρηδες… Με τα λεφτά άλλων. Γιατί η φιλία είναι μεγάλο πράγμα, αδελφέ. Μην σε πουν και μονοφαγά. Τα έξοδα, που πήγαιναν; Δεν θέλω τέτοιες ερωτήσεις. Μα, φυσικά στα δημόσια ταμεία.

Καλοζωισμένοι ανθρωπίσκοι με καλογυαλισμένα παπούτσια, μεταξωτά βρακιά και βισκοζ πεοδείκτες. Ξοφλημένες μούρες και πρεστίζια.

Ο ίδιος ο Μαρτίνης για το όργιο των τραπεζικών λογαριασμών και των off shore δεν έχει ιδέα. Ούτε για της αμαρτίας τα εμβάσματα. Ούτε για την κατασπατάληση χρήματος. Αυτός μια κληρονομιά πήρε ο έρμος από τον πεθερό του. Δεν γνώριζε από πού έρχονταν τα χρήματα. Αρνείται την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Και την απάτη σε βάρος του νοσοκομείου. Άλλος ένας φιλάνθρωπος που βρήκε τον μπελά του στα καλά καθούμενα. Πας να κάνεις το καλό ρε φίλε και βρίσκεσαι στο κελί.

Το μαρτίνι για να το πιεις πρέπει να ξέρεις. Τις αναλογίες. Το σωστό κούνημα. Το μονόδρομο ανακάτεμα. To μαρτίνι είναι κοκτέιλ… Των εκλεκτών. Πίνεται wet, dry… Σε ψηλό σε χαμηλό ποτήρι. Ανάλογα την διάθεση. Είναι της γκλαμουριάς και της φινέτσας.

‘’Μαρτίνη’’ να κεράσω;;; Δεν ξέρω αν μου βγαίνουν τα φράγκα για πάνω από μπύρα… Αλλά δεν βαριέσαι. Θα κάνω έναν έρανο. Και θα την κάνω την φιλανθρωπία. Ένα μαρτίνι θα το κεράσω. Κι ας είν’ το τελευταίο σου.

                                                                     Μαίρη Γεωργιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου