Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο Παναγιώτης Φίλιας ‘’έχει’’… ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΤΑΛΙΚΑ

Το έργο ‘’Μπροστά Νταλίκα’’ … παρουσιάζει η αυτοσχέδια σκηνή ως την Κυριακή 24/04 στο θεατράκι της ‘’αυτοσχέδιας’’, στην Καλαμάτα, Μπενάκη 19, στις 21:15… Αν δεν το είδες, προλαβαίνεις…

 Ο ερασιτέχνης ηθοποιός, μέλος της ομάδας, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, μιλά στην Μαίρη Γεωργιοπούλου για το έργο…




Μπροστά νταλίκα… πώς προέκυψε ο τίτλος;

Είναι ένας τίτλος ο όποιος συμφωνήθηκε απ' όλη την ομάδα! Το μπροστά νταλίκα είναι μια φράση που επαναλαμβάνεται στο θεατρικό κι έχει κύριο λόγο! Από θεατές ακούσαμε διαφορές απόψεις… Εγώ θα πω μεταφέρει συναισθήματα!

Οι ιστορίες και οι διάλογοι του έργου πού βασίζονται;

Είναι ένα έργο που το ονομάζουμε devised theatre..., ελληνικά "θέατρο επινόησης", αυτό θα πει πως οι ιστορίες και οι διάλογοι είναι έμπνευση και δουλειά δική μας... των ηθοποιών και του σκηνοθέτη. Κάτω από δική μας φαντασία και δημιουργία!





Ποια είναι η τεχνική του ‘’θεάτρου επινόησης’’; Σε κεντρίζει-κερδίζει πιο πολύ το παιχνίδι κι ο αυτοσχεδιασμός πάνω στην σκηνή από ένα σενάριο με αρχή, μέση και τέλος;

Κατά την προσωπική μου άποψη ναι... και σε κερδίζει και σε κεντρίζει! Γιατί σου δίνει την επιλογή της δημιουργίας! Δεν παίρνεις ένα έτοιμο κείμενο το οποίο θα πρέπει να το εκτελέσεις! Σου δίνει την σκυτάλη και αυτοδημιουργείς! Σε φέρνει σε μια καλύτερη επικοινωνία με τους συμπαίκτες σου! Γιατί αναγκάζει να αλληλοβοηθηθεί η ομάδα και να μην υπάρχει ατομισμός κι όλα τα αρνητικά... κι όταν βγαίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα από τον αυτοσχεδιασμό, αυτό το χαίρεσαι πολύ περισσότερο από το να έπαιζες καλά έναν σπουδαίο ρόλο! Που εδώ που τα λέμε ό,τι και να κάνεις άμα το κάνεις σωστά με αγάπη και μεράκι σίγουρα θα βγει καλό... Αυτό θέλει το θέατρο και η τέχνη!

Στο θέατρο χωράνε… μπορούν να χωρέσουν ‘’43 ηλιοβασιλέματα’’ την ίδια μέρα;

Χα χα! Αν χωράνε; Φυσικά και χωράνε! Άμα ονοματίσεις ένα ένα ηλιοβασίλεμα από συναισθήματα κι επιθυμίες που έχεις κάθε μέρα που ξημερώνει και σε βιάζει να τα ζήσεις, θα καταλάβεις πως και τα 43 ηλιοβασιλέματα είναι λίγα!

‘’Ερασιτεχνικό’’ θέατρο θα πει…

Ερασιτεχνικό θα πει ερασιτεχνικό! Δεν υπάρχει αναγνώριση και σταριλίκι στην ομάδα... Υπάρχει καψούρα για την τέχνη ομαδικότητα για δημιουργία και ψυχικός εμπλουτισμός! Αφιλοκερδώς επιτυχίες ή αποτυχίες! Το κέρδος το δικό μας είναι τα πρόσωπα των θεατών και το χειροκρότημά τους… η καλοπροαίρετη συμβουλή τους! Αυτό θα πει ερασιτεχνικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου