Υλικά:
φύλλα κρούστας (450 γρ.)
2 στήθη κότοπουλο
πιπεριές χρωματιστές
1 κρεμμύδι
400 ml κρέμα γάλακτος
1/4 τυρί έμενταλ
1/4 κεφαλοτύρι
λίγη φέτα
3-4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία!!!
Μαγδαληνή Γκόγκα
φύλλα κρούστας (450 γρ.)
2 στήθη κότοπουλο
πιπεριές χρωματιστές
1 κρεμμύδι
400 ml κρέμα γάλακτος
1/4 τυρί έμενταλ
1/4 κεφαλοτύρι
λίγη φέτα
3-4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο.
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας.
Κόβουμε σε τετραγωνάκια τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπέικον καιτο βρασμένο κοτόπουλο, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.Τα τσιγαρίζουμε για λίγο όλα μαζί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Στρώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει. Κάθε φύλλο που στρώνουμε αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουν μείνει. Επίσης αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο λάδι. Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200-220 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις) και ψήνουμε την πίτα μας για 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει πάνω και κάτω.
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας.
Κόβουμε σε τετραγωνάκια τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπέικον καιτο βρασμένο κοτόπουλο, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.Τα τσιγαρίζουμε για λίγο όλα μαζί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Στρώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει. Κάθε φύλλο που στρώνουμε αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουν μείνει. Επίσης αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο λάδι. Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200-220 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις) και ψήνουμε την πίτα μας για 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει πάνω και κάτω.
Καλή επιτυχία!!!
Μαγδαληνή Γκόγκα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου