Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Κωστής Πολύζος...Ήρθε άραγε η λύτρωση;

 Τι συναισθήματα σου προκαλεί η εξαφάνιση ενός νέου ανθρώπου;
Αγωνία, περιέργεια τι να έχει απογίνει, αν ζει, ελπίδα να βρεθεί.
Τι συναισθήματα σου προκαλεί, όταν μετά από 8 μήνες  βρεθεί δολοφονημένος;
Λύπη, περιέργεια. Τι έχει συμβεί, ποιος τον δολοφόνησε; Συμπόνια για την οικογένεια του!

Τι συναισθήματα σου προκαλεί, αν μετά από 5 χρόνια μάθεις ότι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του είναι η μάνα του και ο πατριός του;
Οργή, αγανάκτηση, αποτροπιασμό.
Μιλάω για τα συναισθήματα των 5  αυτών χρόνων. Μιλάω για την δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου, που είχε εξαφανιστεί το 2011 και βρέθηκε 8 μήνες μετά, νεκρός σε ένα χωράφι. Μιλάω για τον Κωστή, ένα παιδί που δεν γνώριζα,  αλλά χάθηκε τόσο άδικα. Μιλάω για το παιδί που αναζητούσε όλη η Ελλάδα. Μιλάω για τον Κωστή που η μάνα του έβγαινε στην τηλεόραση και τον αναζητούσε.
 Παρακολούθουσα τις εξελίξεις γύρω από την εξαφάνισή του και την δολοφονία του μέσα από τη  εκπομπή, 'Φως στο τούνελ". Ένα έγκλημα που προσωπικά για μένα αλλά και για πολλούς ακόμα έπρεπε να έχει διαλευκανθεί πολύ νωρίτερα.  Μια δολοφονία που όσο περνούσε ο καιρός,  εξοργιζόμουν γιατί δεν είχαν συλληφθεί ακόμα οι ένοχοι,  ενώ τα στοιχεία 'φώναζαν'.
 Μέσα από το kozanimedia.gr , μάθαμε σήμερα ότι η μήτερα του Κωστή Πολύζου και ο πατριός του έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της δολοφονίας του 23χρονου νέου.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μόλις διάβασα την είδηση ένιωσα ότι λυτρώθηκε η ψυχή του Κωστή. Μέχρι τώρα ένιωθα να τριγυρνάει ανάμεσά μας μη μπορώντας να "ησυχάσει".
 Δε μπορώ να χαρακτηρίσω τη μητέρα του Κωστή, αν ισχύουν οι κατηγορίες. Δεν υπάρχουν λέξεις. Ας την κρίνει η δικαιοσύνη και ο Θεός. Αν υπάρχει.
Θέλω μόνο να πω ότι για κάθε έγκλημα υπάρχει και τιμωρία.   Πρέπει να υπάρχει τιμωρία. Και αργά ή γρήγορα έρχεται.
Και όταν ο εγκληματίας τιμωρείται, μαζί έρχεται και η ώρα της δικαίωσης. Για όλους, νεκρούς και ζωντανούς.
Καληνύχτα Κωστή. Καληνύχτα Ελλάδα.


Γκόγκα Μαγδαληνή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου