Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ


Στον πίνακά της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ με τίτλο ‘’η αλληλεγγύη’’  βλέπουμε στην ορθή όψη δυο αντιθέτους οφθαλμούς οι όποιοι υποδηλώνουν τα αντίθετα συναισθήματα. Στον έναν οφθαλμό
παρατηρούμε στον πυρήνα του ένα λουλούδι ενώ στο δεύτερο ένα γεωμετρικό σχέδιο. Αυτά δείχνουν ότι το γεωμετρικό σχέδιο είναι το αρσενικό σταθερό, το θλιμμένο, το λογικό, κτλ ενώ ο πυρήνας -  λουλούδι είναι το θηλυκό, το χαρούμενο, το παράφρον, το ελπιδοφόρο, κτλ.

 





Στη δεύτερη όψη της αλληλεγγύης παρατηρούμε μια γκέισα η όποια φυσά μια κόρνα (μουσικό όργανο) και διαβάζει από ένα πάπυρο την λέξη αλληλεγγύη η όποια είναι γραμμένη στη κινεζική διαλεκτό.












Η ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είναι σχεδιάστρια, μηχανολόγος μηχανικός, ζωγράφος και ποιήτρια. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Τα τελευταία δυο χρόνια παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής σε ιδιωτικό εργαστήριο ζωγραφικής. Οι πίνακές της κινούνται στην έννοια του αφηρημένου με χαρακτηριστικό το άσπρο - μαύρο και το γραμμικό σχεδιασμό . Οι πίνακές της : η κλίμακα, το είδος και η αλληλεγγύη βραβεύτηκαν το 2018 στο διεθνή διαγωνισμό interartia 2018 στο Βόλο. Από το 2009 ασχολείται και με την συγγραφή ποίησης. Το 2018 βραβεύτηκε το ποίημα της αγνή, αγάπη, αληθινή (η καφέ φορά) με το βραβείο Σόλωνα στο διαγωνισμό της αμφικτιονίας οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου