Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Όνειρο τρελό, (Του Φώτη Βεζυργιαννίδη)

Ξύπνησα το πρωί ανήσυχος καρντάση μου από όνειρο τρελό. Νομίζω ότι το έβλεπα όλη νύχτα από την ώρα που το σκοτάδι ήταν βαθύ, πίσσα που λένε, μέχρι το πρώτο φως της αυγής. Κι ας λένε ότι τα όνειρα κρατάνε μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου. Είχε μεγάλη διάρκεια το δικό μου. Σαν το σεισμό του 2002 στο Αφγανιστάν που κράτησε ενάμιση λεπτό και ήταν 7,2 ρίχτερ δυνατός. Κι από τότε έπαψα να φοβάμαι τους σεισμούς όπως αυτόν του ’78 της Σαλονίκης που δεν ήταν ένας αλλά ολόκληρη Λάμψη και Καλημέρα Ζωή από σεισμούς.

Πάλι ξέφυγα, το ‘χω αυτό να ξεγλιστράω και να ξεφεύγω, οι συνειρμοί με οδηγούν αφού.
Το όνειρο λοιπόν ήτανε συγκλονιστικό. Σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά όχι αυτές που πάει ο Μπρους Γουίλις και στουκάρει το διαστημόπλοιο στον κομήτη και σώζει την ανθρωπότητα αλλά σαν το Μάτριξ με τον στραβοπόδη Κιάνου Ρήβς. Τέλος πάντων ας αρχίσω το σπόιλερ γιατί δε γουστάρω να κρατάω το κοινό σε αγωνία.

Βγήκε λοιπόν ο Δαλάι Λάμα σε κανάλι αμερικάνικο εθνικής εμβέλειας και δήλωσε ότι είναι στη δυσάρεστη θέση να παραδεχτεί ότι Βούδας δεν υπήρξε ποτέ. Δεν υπήρξε ούτε ως ιστορικό πρόσωπο πόσο μάλλον ως θεός. Παραδέχτηκε με λίγα λόγια ότι ο Βουδισμός ως θρησκεία ήταν μια φούσκα που έδωσε για δυόμιση χιλιάδες χρόνια ψεύτικες ελπίδες σε όσους πίστεψαν τους βουδιστές παπάδες, μοναχούς και διάφορους άλλους υπαλλήλους της θρησκείας. Είπε ότι και ο ίδιος παρασύρθηκε στην ψεύτικη θρησκεία μέχρι πρόσφατα που ανακάλυψε κάποια παλιά κείμενα που στην ουσία ήταν η ιδρυτική διακήρυξη της νέας (για τότε) θρησκείας τα οποία κείμενα έμοιαζαν περισσότερο με καταστατικό ίδρυσης σύγχρονης Α.Ε. και καθόλου με θρησκευτικά κείμενα.

Ζήτησε συγγνώμη από τα εκατομμύρια των πιστών για την πλάνη στην οποία τους παρέσυρε και παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξιλεωθεί από τα δισεκατομμύρια των πιστών που έζησαν και πέθαναν ανά τους αιώνες πιστεύοντας μια ψεύτικη θεότητα και ακολουθώντας τις δοξασίες και τον τρόπο ζωής μιας ανύπαρκτης θρησκείας. Είπε ότι στις χώρες που έχει μεγάλη πέραση η πρώην θρησκεία θα ζητήσει να αποκατασταθούν επεγγελματικά οι ιερείς που αναγκαστικά θα χάσουν τις δουλειές τους και θα φροντίσει να αλλάξουν εμπορική χρήση τα εκατοντάδες βουδιστικά μοναστήρια σε όλη την Ανατολή.

Ο κόσμος της Άπω Ανατολής είναι συγκλονισμένος, τόνισε αμέσως μετά ο αμερικάνος τηλεπαρουσιαστής ενώ ταυτόχρονα συνδέθηκε ζωντανά με Χόλυγουντ όπου είχαν τις πρώτες αυτοκτονίες διάσημων ηθοποιών.

Ξύπνησα σαν τρελός και σταυροκοπήθηκα επανειλημμένα. Λέω πλάκα θα έχει...Αλλά μετά σκέφτηκα πόσο τυχεροί είμαστε σ’ αυτή την όμορφη γωνιά του πλανήτη που δεν πιστέψαμε ποτέ σε ξυρισμένα κεφάλια και σε κόκκινα ράσα. Ομμμμμμμμμ.

                                                           Φώτης Βεζυργιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου