Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΠΙΤΙΑ!!!


ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΠΙΤΙ

Στην Αυστρία στο χωριό Terfens υπάρχει ένα ανάποδα σπίτι. Τόσο στο εσωτερικό του, όσο κι εξωτερικά! Σχεδιάστηκε από δυο Πολωνούς αρχιτέκτονες τον Irek Glowacki και Marek Rozhanski, οι οποίοι είχαν την ανάποδη ιδέα να τοποθετούσουν όλα τα αντικείμενα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού ανάποδα! Έφεραν στηην κυριολεξία τα πάνω κάτω. Αυτή η πρωτότυπη σύλληψη αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο κι όχι ένα σπίτι κατοικήσιμο. Τι άλλο θα σκαρφιστεί ο άνθρωπος;;;



ΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΠΙΑΝΟ

Το «σπίτι πιάνο» μοιάζει με ένα γιγαντιαίο διάφανο βιολί που στηρίζεται επάνω σε ένα τεράστιο πιάνο. Το παράξενο κτίριο σχεδιάστηκε από τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Hefey -ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κίνας- σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της εταιρείας Huainan Fangkai Decoration Project (2007). Το σπίτι βρίσκεται στην πόλη Huainan και ο συνδυασμός μαύρου-άσπρου που επιλέχθηκε αναπαριστά τον βασιλιά και τη βασίλισσα των μουσικών οργάνων.



ΤO ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ

Είναι ένα συγκρότημα γραφείων στην Πράγα. Γιατί ονομάστηκε έτσι είναι ολοφάνερο! Σχεδιάστηκε από τον Τσέχο αρχιτέκτονα Vlado Milunić σε συνεργασία με τον Καναδό αρχιτέκτονα Frank Gehry. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1994 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα.




ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

Μια έμπνευση μοναδική, χαρούμενη και παιχνιδιάρικη. Αυτή πρέπει να ήταν και η διάθεση του σχεδιαστή James Rizzi, όταν σχεδίαζε τούτο το οίκημα που βρίσκεται στο Brunswick της Γερμανίας. Τοίχοι βαμμένοι με όσα χρώματα μπορείς να φανταστείς και οι καρτουνίστικες φιγούρες της πρόσοψης φτιάχνουν τη διάθεση και του πιο μελαγχολικού περιπατητή.



ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ

Στον πεζόδρομο Montyak της πόλης Sopot της Πολωνίας βρίσκεται ένα σπίτι μοναδικής αρχιτεκτονικής. Ονομάζεται The Curved House (Το Καμπυλωτό Σπίτι) και είναι προφανές το γιατί. Πρόκειται για μια δημιουργία του διάσημου Πολωνού αρχιτέκτονα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Ian Martin Szenser και της Σουηδής ζωγράφου Per Dahlberg. Από το 2003 εκτός από μόνιμη κατοικία των δύο δημιουργών έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.



ΠΗΓΗ: SPYROS SOULIS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου