Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ





ΚΡΙΟΣ

Μήνας πρόσφορος για σύσφιξη σχέσεων. Ξέρεις, κουβερτούλα, ταινιούλα, πατατάκι απαραίτητο. Απομακρύνεις ό,τι σε χαλάει και σε καταπιέζει. Και μπράβο σου. Φορτωμένος μήνας και το κακό είναι ότι όλα θες να τα κάνεις μόνος σου. Πόσα καρπούζια είπαμε χωράει η δική σου η μασχάλη; Χαλάρωσε… Κάνε σχέδια, σε καλό θα σου βγουν. Σ’ το λέω εγώ το στανταράκι.



ΤΑΥΡΟΣ

Αρμονία φέρνει ο Οκτώβρης στην ερωτική σου ζωή. Ψάχνεις να κάνεις τις εκπλήξεις στον αγαπημένο σου για να τον ευχαριστήσεις. Αν είσαι μπακούρι ψάχνεις, αλλά κάπου είναι κρυμμένο αυτό που ζητάς. Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις. Έχεις γοητιλίκι και πέραση έχεις. Μην είσαι δύσκολος άνθρωπος. Βάζουμε πού και πού νεράκι στο κρασάκι μας. Αυτοπεποίθηση στο φουλ και διάθεση να ανακαλύψεις άλλα κόλπα. Τι άλλο θες; Έχεις και το plan A, έχεις και το plan το Β.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπράβο σου. Αυτό το μήνα καταλαβαίνουν οι άλλοι ακριβώς τι ακριβώς θες να πεις. Όχι, μπράβο σου. Κοινωνικότητα στο ζενίθ. Μην το παρακάνεις, όμως, γιατί τόσο ξαφνικά που ανοίχτηκες θα τρομάξουν οι δικοί σου άνθρωποι. Προσοχή σε ό,τι έχει να κάνει με χρήματα. Πένα βήμα τη φορά. Άνοιξες τα μέσα σου, τα σώψυχά σου, μην ανοίγεις και τις τσέπες σου…



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκινάκι, τούτο το μήνα απομακρύνεσαι. Ένα βήμα μπρος, δέκα πίσω. Δυσκολεύονται να σε πλησιάσουν. Γιατί τόσοι φράχτες γύρω σου; Έχεις υποχρεώσεις πολλές, οκ. Αλλά γιατί παραμελείς το συντροφάκι σου; Θα σου φύγει και μετά θα κλαις και μετά θα έχουμε άλλα δράματα. Αν είσαι μόνος δεν θα βρεις τίποτα, γιατί απλά δεν έχεις καμία διάθεση να βρεις τίποτα. Η δουλειά είναι η μόνη σου σταθερά κι έγνοια τούτη τη στιγμή που σου γράφω. Δεν κινδυνεύει καθόλου. Ξενοκοιτάς κι άλλους επαγγελματικούς χώρους να ανοίξεις τα φτερά σου.



ΛΕΩΝ

Όπως παλιά το τσιγάρο στα δύο, που λέει κι ο αοιδός. Είσαι εσύ και το ταίρι σου. Η καψούρα σου κι εσύ, μόνοι πάνω στη γη. Κοινή ζωή, κοινά σχέδια. Αν είσαι μόνος θα διασκεδάσεις, θα φλερτάρεις, θα μπαροτσαρκάρεις. Θα περάσεις καλά. Θα σου δοθούν ευκαιρίες και στα επαγγελματικά. Μην τις αφήσεις να σε προσπεράσουν. Διαπραγματεύσου και μην πέφτεις εύκολα. Και ταλέντα έχεις και μυαλό. Προαγωγή μυρίζομαι…



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Και τώρα οι δυο μας. Η διάθεσή σου… πώς να την περιγράψω; Μια έτσι μια γιουβέτσι. Του ψυχιατρείου. Μίλα και βγάλε από μέσα σου ό,τι σε ενοχλεί. Ο δολοφόνος, λένε, γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος. Στριφογυρνάς στο παρελθόν… Βασικά τι σου γίνεται δεν ξέρεις. Ιδέα δεν έχεις. Τόσες γνώμες δεν άλλαζε, ούτε ο καζανόβας σε πουκάμισα. Έχεις ευκαιρίες για τα σχέδιά σου, αλλά σε καθυστερούν και μπλοκάρεις. Εσύ πατάς γκάζι και ξύλινο πόδι πατάει το φρένο σου. Μήνας αλλαγών… τουτέστιν βάλε λάδι κι έλα βράδυ, παρθενάκι.



ΖΥΓΟΣ

Ανανεώνεσαι. Μαλλί, κορμί και παντελόνι lee. Καμία γνωριμία, όταν την μετράς στη ζυγαριά δεν σε ικανοποιεί. Τι θες ρε άνθρωπέ μου; Κάτσε και βρες το φως στο τούνελ. Υπάρχει! Δεν μπορεί να μην υπάρχει. Κι αν δεν το βρεις πάρε φακό. Τι να σου πω κι εγώ;



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δοκιμάζεις και δοκιμάζονται οι σχέσεις σου γιατί εσύ έχεις την τάση και την ικανότητα να απομονώνεσαι. Λάμπεις και πάλι, όμως ρε σκορπιέ σαν τον Λάμπη στο ανέκδοτο. Θες να κρυφτείς και δεν μπορείς. Η νέα σελήνη στις 30/10 τονώνει την ψυχολογία σου. Από πεποίθηση το παράθυρο μένει κλειστό τον Οκτώβρη. Σε τρώει η ιδέα πώς θα φτάσεις στην κορυφή. Έχουν και τα υπόγεια ομορφιά να ξέρεις. Αν θες να αλλάξεις επάγγελμα σκέψου ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Κοινώς κάτσε εκεί που είσαι.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Ερωτιάρη τοξότη που μου έχασες τη φόρμα σου τον προηγούμενο μήνα. Στο γυμναστήριο την είχες αφήσει, βρε κουτό. Μετά την πανσέληνο ξαναβρήκες τον εαυτό σου. Κάνεις τα πάντα να κρατήσεις ευχαριστημένο το σύντροφό σου. Σε έχουν πιάσει τα γλυκανάλατά σου. Αν είσαι μόνος δυσκολεύεσαι να δεσμευτείς. Βλέπεις, το να είσαι το επίκεντρο είναι κεκτημένο που δεν θες να χάσεις. Μπορεί στο βάθος βάθος να φοβάσαι και την δέσμευση. Ποιος ξέρει; Έχεις προοπτικές, πολλές. Σχέδια πολλά και ιδέες περισσότερες. Προσοχή στην υγεία σου.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για ακόμη έναν μήνα ο διάλογος δεν υπάρχει στη ζωή σου. Μήπως να ψάχναμε την λεξούλα σε κανένα λεξικό; Εκπέμπεις σε άλλα κύματα. Δύσκολος άνθρωπος μας βγήκες ρε αιγόκερε. Μήνας των αποφάσεων, της βιασύνης και της μη ψυχραιμίας. Νιώθεις ή ότι δεν σε ακούν όταν μιλάς ή ότι μιλάς σε τοίχο. Χαλάρωσε λίγο και μην είσαι τόσο αυταρχικός. Φάε καμιά σοκολατίτσα να γλυκάνεις.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πού τρέχει ο λογισμός σου; Το ταίρι σου προσπαθεί να σου ηρεμήσει το μυαλό με χαλαρωτικά μασαζάκια, αλλά αλλού καλπάζει η σκέψη σου. Αν είσαι μόνος πάνω στη γη κάποιος ενδιαφέρεται για σένα, αλλά μεταξύ μας δεν ξέρω, αν θα τον παρατηρήσεις καν. Τι ωραία που ζεις πάλι στο δικό σου μικρό παράδεισο. Σε ζηλεύω, αλήθεια. Τολμάς να ονειρεύεσαι. Ονειρεύεσαι να τολμάς γι’ αυτό σε αγαπάω. Άκου, όμως και καμιά ‘’παρατήρηση’’ από αυτούς που σε αγαπάνε πραγματικά. Τα φεγγάρια είναι μαζί σου, σύμμαχοι.



ΙΧΘΥΕΣ

Μήνας ερωτικός. Αλλά μονόπλευρος. Τι εννοώ; Κάνεις τα πάντα να ευχαριστήσεις το ταίρι σου, αλλά δεν ξέρω, αν βρίσκεις ανταπόκριση. Βρίσκεις; Έχεις ανάγκη να σε αγαπούν και να αγαπάς κι αυτό δεν θα αλλάξει πότε. Ποτέ μην λες πότε, από την άλλη μεριά θα μου πεις. Αν είσαι μοναχούλι ο έρωτας μπορεί να είναι δίπλα σου. Να τον βλέπεις κάθε πρωί πηγαίνοντας στο περίπτερο για τσιγάρα. Συγκεντώσου. Περίμενε να ξεμπλοκάρει το σύστημα. Επικεντώσου σε στόχο. Και χτύπα. Πάρε το χωροχρόνο σου. Οι φίλοι είναι δίπλα σου. Ουπς να τα και τα έκτακτα έξοδα!!!...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου