Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΠΟΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟΙ...

Σπηλιές waitomo, Νέα Ζηλανδία. Οι σπηλιές Waitomo, φαντάζουν με διαγαλαξιακές περιοχές, γεμάτες από φωτεινούς, διάττοντες αστέρες. Αστέρια που στην αλήθεια είναι αμέτρητες πυγολαμπίδες στις κορυφές των σπηλαίων. Οι επισκέπτες εισχωρούν στις σπηλιές και ξετυλίγεται μπροστά τους αυτό το μαγευτικό μέρος, που για να φτάσεις, περνάς μέσα από μια κοιλάδα λουλουδιών και ζώων. Η ονομασία του προέρχεται από την λέξη των Μαορί, wai που σημαίνει νερό και tomo, που σημαίνει τρύπα.



Άλσος Bamboo, Ιαπωνία. Τα bamboo είναι πασίγνωστα φυτά στη χώρα. Συμβολίζουν τη μακροζωία και την προστασία απέναντι στο κακό. Στο άλσος της περιοχής Arashiyama εκτείνονται bamboo προς κάθε κατεύθυνση. Σου δίνουν την αίσθηση πως χορεύουν απαλά ανάμεσα στα ατελείωτα μονοπάτια του. Οι ηλιαχτίδες βρίσκουν πέρασμα τόσο όσο για να μας κρατάν σε μια αίσθηση μυστηρίου. Οι επισκέπτες του κάνουν τη βόλτα τους πεζοί ή με ποδήλατα.


Κάστρο Dunnottar, Σκωτία. Επιβλητικό με μεγάλη δόση αριστοκρατίας. Σημαίνει, οχυρό της κατηφορικής πλαγιάς. Έπαιξε το ρόλο του σε σημαντικές για την Σκωτία στιγμές και πολιορκήθηκε από τον Σκωτσέζο William Wallace.





 

Σκοτεινοί φράχτες, Ιρλανδία. Μετράει 300 έτη ζωής. Τόπος γεμάτος από οξιές. Πολλοί τουρίστες σπεύδουν να το επισκεφτούν. Σκηνές από την σειρά game of thrones έχουν γυριστεί σε αυτό το άκρως ατμοσφαιρικό τοπίο.







Η φωλιά του χελιδονιού, Ουκρανία. Ισορροπεί κι ακροβατεί 40 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, στην άκρη ενός γκρεμού, στη Γιάλτα της Κριμαϊκής χερσονήσου. Χτίστηκε το 1911-1912 από έναν βαρόνο Γερμανό με νεογοτθικές επιρροές, αφού πρώτα γκρεμίστηκε το ‘’κάστρο της αγάπης’’, που προϋπήρχε. Μιλάμε για ένα μικρό αρχιτεκτονικό, παραμυθένιο αριστούργημα, που έχει χρησιμοποιηθεί και σαν αναγνωστική λέσχη και ως εστιατόριο, φυσικά προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες.


H αρχαία πόλη HOI AN, Βιετνάμ. Τον 15ο με 19ο αιώνα ήταν εμπορικό λιμάνι. Όταν φτάνει η 14η μέρα κάθε μήνα η πόλη γεμίζει παραδοσιακά χρωματιστά φανάρια. Θεωρείται η πιο φωτεινή πόλη του Βιετνάμ. Οι επισκέπτες έλκονται από την διαφορετικότητά της, τα ιδιαίτερα ξύλινα κτίσματα, τις παγόδες… Γνωστή για την ‘’σκεπαστή γέφυρα’’ και τα τρίκυκλα ποδήλατα που μεταφέρουν έναν ή δύο επιβάτες.
                                                           Μαίρη Γεωργιοπούλου
Πηγή: uniquelife



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου