Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΑΦΕ......

Café imperial, Πράγα.

Η ακμάζουσα “κοινωνία του καφέ” της Πράγας οδήγησε από τα τέλη του 19ου αιώνα στην ανάγκη δημιουργίας πολλών cafes στην πόλη. Τα περισσότερα βέβαια καταστράφηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα λίγα που διασώθηκαν είναι και το διάσημο “Café Imperial”, ένα “στολίδι” Art Deco στο κέντρο της πόλης. Διάσημο για τα περίτεχνα ψηφιδωτά και τις διακοσμήσεις σε κολόνες και οροφές. Ένα από τα ωραιότερα σκηνικά για την απόλαυση πρωινού ή απογευματινού καφέ.



Despresso, Νέα Υόρκη.

Σαν να μπαίνεις σε ανάποδη βιβλιοθήκη. Το αίσθημα αυτό στο προκαλεί η ‘’έξυπνη’’ ταπετσαρία κι οτρόπος που έχει τοποθετηθεί. Συνδυάζει και ονομαστό εσπρέσσο και αλλιώτικο design.




Le procope, Παρίσι.

Λειτουργεί από το 1686, χωρίς μια μέρα off. Από τα διασημότερα καφέ της Ευρώπης. Διακοσμημένο με σπάνια έργα τέχνης σε τοίχους και με βιτρίνες που πιο πολύ παραπέμπουν σε γκαλερί κι όχι σε καφέ, έχουν περάσει από εδώ όλοι σχεδόν οι διάσημοι καλλιτέχνες και πολιτικοί.



Café New York, Βουδαπέστη.

Ζωντανός θρύλος τούτο το καφέ. Σημείο συνάντησης καλλιτεχνών. Η πρόσφατη ανακαίνισή του διατήρησε όλο το παρελθοντικό στοιχείο με έμφαση στις χειροποίητες διακοσμήσεις που κοσμούν τοίχους κι οροφές και στα συλλεκτικά φωτιστικά οροφής.


Antico caffee Greco, Ρώμη.

Στο κέντρο της πόλης, ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα ‘’μαζεύει’’ ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού για να γευτούν ένα αρωματικό καφεδάκι και να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις κι εμπειρίες, κάνοντας ταυτόχρονα κι ένα μάθημα ιστορία της τέχνης.


Café central, Βιέννη.

Η Βιέννη δεν φημίζεται μόνο για τα παλάτια και τα ανάκτορά της. πραγματικά αξιοθέατα της πόλης λογαριάζονται και τα καφέ της. ποιος δεν έχει ακούσει για τα περίφημα βιεννέζικα καφέ; Το central, στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα. Το όνομά του γνωστό στους κύκλους. Διατηρεί την αίγλη, την δυναμική, την ατμόσφαιρα και την φιλοξενία μιας άλλης εποχής

                                                             Μαίρη Γεωργιοπούλου

Πηγή: perierga.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου