Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ποια Μύκονος ρε. Σαν τη Χαλκιδική... (Του Φώτη Βεζυργιαννίδη)

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για όσους είναι τριήμερο και δεν δουλεύουν, άσχετα αν πιστεύουν ή όχι στο Πνεύμα το άγιο το μονογενές, είναι το Opening Party του καλοκαιριού. Να τα λέμε αυτά γιατί εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Τζαμάικα που ‘χει καλοκαίρι όλο το χρόνο και δεν το εκτιμάνε καθόλου οι φτωχοί τζαμαϊκάνοι που βαριούνται όλο ζέστη, ήλιο, θάλασσα και ρέγγε και το ρίχνουνε στους μπάφους και μετά οι μπάφοι τελειώνουν και πάνε να αγοράσουν άλλους, αλλά λεφτά δεν έχουνε, οπότε γίνονται βαποράκια και μετά η εγκληματικότητα βαράει ταβάνι στο όμορφο αυτό νησί της Καραϊβικής.

Εμείς είπαμε, δεν είμαστε Τζαμάικα, το φοράμε το παλτουδάκι μας τον χειμώνα οπότε τον ερχομό του καλοκαιριού τον γιορτάζουμε. Η πρώτη μεγάλη γιορτή είναι αυτό το τριήμερο.

Κατ’ αρχήν είναι σημαντικό γιατί εδώ και πολλά χρόνια πάντα σ’ αυτό το τριήμερο γίνεται η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών. Όποιος δεν έχει πάει σ’ αυτή τη συγκέντρωση δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του μηχανόβιο εκτός αν καβαλάει VStrom, οπότε μπορεί να πιστεύει ακόμα και στη Δευτέρα Παρουσία.

Επίσης, ένας άλλος λόγος που είναι σημαντικό το τριήμερο είναι γιατί από δω και πέρα τα γυμναστήρια θα βαράνε μύγες. Διότι καλό το άγχος για τον δικέφαλο και τα χιλιάδες ροκανίσματα για κοιλιακούς  αλλά με το που θα βγεις στην παραλία είτε είσαι φέτες, είτε λαπάς την κρυάδα την τρως και μετά στα τέτοια σου.

Μετά έρχονται τα καλούδια που λένε κι οι Αμερικάνοι. Πώς να το κάνουμε δηλαδή, πήρες το μαγιουδάκι από το Τράβα και Αρκούδα με δώδεκα ευρώπουλα και δεν περίμενες ούτε τις εκπτώσεις που αρχίζουν αμέσως μετά. Το μαγιουδάκι το ωραίο που το δούλεψε ο Κινέζος με τα χεράκια του, το έκοψε, το έραψε, το πακετάρισε και ήρθε σε σένα του κουτιού και πάμφθηνο. Κι η άλλη πήγε στη νυχού, στη κομμώτρια, στην λεϊζερού, πήρε αντηλιακή προσώπου 400+ UVA, UVB, JCB, XT 660X και επιτέλους βρήκε και ‘κείνους τους κοθόρνους με τρεις ορόφους μπροστά και τακούνι εικοσιτριάποντο, γιατί όλα κι όλα στο μπιτσόμπαρο πρέπει ο κώλος να είναι θεϊκός.

Μην ξεχάσουμε και τον γκαζιάρη από Κοζάνη, Καστοριά, Σέρρες, Δράμα, Έδεσσα και δε συμμαζεύεται. Γι’ αυτόν το τριήμερο είναι σημαντικό γιατί θα δοκιμάσει επιτέλους στο δρόμο για Καψόχωρα το νέο μπουρί στην εξάτμιση διαμέτρου καμινάδας τζακιού. Θέλει να δει το θόρυβο στις ψηλές και αν τα άλογα που του υποσχέθηκε ο Τζίμης ο εξατμισάς, βγαίνουν στην άσφαλτο. Αυτός είναι που κάνει τα ακροβατικά μέσα στο μποτιλιάρισμα από τη ΛΕΑ στην τέρμα αριστερή, μετά στη μεσαία κι όταν σε προσπερνά με χίλια από δεξιά ο θόρυβός του σε περνά από αριστερά και λές “τι με πέρασε ρε μάγκα, λίαρ τζέτ;”

Όλα αυτά τα ευγενικά παιδιά, τα προσεκτικά αποτριχωμένα, με τα ταττού μανίκια, με τα ασπρα μπικίνια και τα ξυρισμένα μαλλιά και το μούσι-ναυαγός βιάζονται να ‘ρθει αυτό το ρημάδι το τριήμερο. Γιατί πρέπει να πάνε στο μπιτσόμπαρο που ‘χουνε κλείσει ξαπλώστρα από το Μάιο μην τύχει και δε βρούνε, να παρκάρουνε το smart τετρακόσια μέτρα μακριά, γιατί δεν χωράει ούτε ποδήλατο πιο κοντά, να πληρώσουνε οχτώ ευρώ ένα φραπέ με μπόλικα παγάκια και δώδεκα ευρώ ένα τόστ με πατατάκια chips, που το λένε κλάμπ σάντουιτς.

Βιάζονται γιατί θέλουν να είναι οι πρώτοι των πρώτων που θα βγάλουν σέλφι και θα κατουρήσουν στα τέλεια νερά του Γλαρόκαβου για να μαρκάρουν την περιοχή τους, το μπιτσόμπαρό τους, να δείξουν την υπεροχή τους.

Δηλαδή χίλιες φορές Τζαμάικα.

                                                         Φώτης Βεζυργιαννίδης

Η φώτο, του Φώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου