Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Ο CHRISTIAN BACK είναι μαθητής σε σχολείο των Η.Π.Α. κι είναι μόλις 10 ετών. Το 2013 η οικογένειά του σκεφτόταν να μετακομίσει στη Γερμανία. Η μητέρα του, τού έφερε κάποια φυλλάδια από σχολεία της Γερμανίας για να επιλέξουν από κοινού σε ποιο θα φοιτήσει. Σε ένα από αυτά ο μικρός Christian είδε μια φωτογραφία με ένα παγκάκι στο προαύλιο ενός σχολείου. Το είχαν ονομάσει ‘’παγκάκι φιλίας’’. Σε αυτό μπορούσε να καθίσει όποιο παιδί ένιωθε μοναξιά στα διαλείμματα. Έτσι έδινε σήμα στα άλλα παιδιά πως δεν έχει παρέες για να το καλέσουν να παίξει μαζί τους.


Ο φίλος μας ενθουσιάστηκε με την ιδέα και, όταν τελικά η οικογένειά του αποφάσισε να παραμείνει στις Η.Π.Α. εξέφρασε την επιθυμία να έχει και το δικό τους σχολείο ένα παγκάκι φιλίας. Δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα κάποια παιδιά να έχουν τους φίλους τους και να παίζουν, ενώ κάποια άλλα να είναι ολομόναχα στο διάλειμμα. Πρότεινε την ιδέα στο διευθυντή του σχολείου κι έτσι έπιασαν δουλειά να εγκαταστήσουν ένα τέτοιο παγκάκι και στο προαύλιο του δικού τους σχολείου.

Ως σήμερα περίπου 2000 σχολεία σε όλες τις Η.ΠΑ. ακολούθησαν το παράδειγμα. Τα σχολεία αυτά έχουν τα δικά τους παγκάκια φιλίας και ο Κρίστιαν ταξιδεύει από την μια άκρη της χώρας στην άλλη για να τα ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ!!!

                                          

                                                     Μαίρη Γεωργιοπούλου

Πηγή: perierga.gr

                        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου