Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΩΡΙΑ!!! (ΜΕΡΟΣ ‘Α)



AOGASHIMA, ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ 
Μέσα σε ένα ηφαιστειογενές τροπικό νησί στην θάλασσα των Φιλιππίνων, ναι, υπάρχει μια κοινότητα ζωντανή. Μιλάμε για ένα ηφαιστειακό νησί. Ένα κατοικημένο διπλό ηφαίστειο. 200 υπερ-γενναίοι χωρικοί ζουν στην καρδιά του κρατήρα, ανενεργού ηφαιστείου. Το λέει η περδικούλα τους! Μπράβο τους! Είναι το πρώτο και πιο όμορφο, όμως παράξενο νησί.



ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Λείπει ο Μάρτης από την σαρακοστή; Δεύτερο πιο παράξενο χωριό η δικιά μας Μονεμβασιά. Στο νομό Λακωνίας ένας ολόκληρος οικισμός κρύβεται πίσω από ένα τεράστιο βράχο. Ένας σεισμός το 375 μ.Χ. χώρισε το νησί από την ηπειρωτική χώρα. Ένας μικρός διάδρομος κάνει εύκολη την πρόσβαση. Η θέα, αν δεν πας, δεν μπορώ να σ’ την περιγράψω. Θα την αδικήσω και δεν θέλω.
 


ΜΟΝΗ PHUGTAL, ΙΝΔΙΑ

Ένα από τα πιο απομονωμένα μοναστήρια στην Βόρεια Ινδία. Είναι το ‘’κρυφό’’ χωριό στο γκρεμό της Phuktal. Βρίσκεται στην είσοδο μιας σπηλιάς πάνω σε ένα βράχο κι είναι κατασκευασμένο από λάσπη και ξύλο. Μοιάζει με τεράστια ‘’κηρήθρα μελισσών’’. Μέχρι το 1800, ήταν κάτι σαν χαμένος-κρυμμένος θησαυρός, ώσπου ο επισκέφτηκε τον τόπο ο Αλέξανδρος ντε Κόρος κι έμεινε εκεί για έναν χρόνο.




ISORTOQ, ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
Όταν παίζαμε κρυφτό, μετρούσαμε ως το 100. Το χωριό αυτό της Γροιλανδίας δεν μετρά ούτε 100 κατοίκους. Βρίσκεται στο χάος. Κάπου μέσα στο χιόνι και στον πάγο. In the middle of nowhere. Οι κάτοικοι ονομάζονται inuit κι επιβιώνουν θέλοντας και μη με κρέας. Πώς να αναπτυχθεί το φυτό σε τέτοιες πολικές θερμοκρασίες;
 




GASADALUR VILLAGE, ΔΑΝΙΑ
Απομονωμένο χωριό, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του vagar, στις νήσους Φερόε. Οι κάτοικοι, που ξυπνάν και βλέπουν την θέα που σου κόβει την ανάσα, στο ρεύμα του κόλπου του Βόρειου Ατλαντικού είναι 16. Η επικοινωνία τους με τον ‘’έξω’’ κόσμο, γίνεται μέσω μιας σήραγγας, που χτίστηκε μέσα στα βουνά μόλις το 2004.




HUACACHINA, ΠΕΡΟΥ
Το μαγευτικό αυτό χωριό με τους 96 κατοίκους, βρίσκεται στην άγονη έρημο του Περού. Μια όαση, φοίνικες και ανθοφορία στην μέση μιας από τις ξηρότερες σε κλίμα περιοχές του κόσμου.
 






ΒΡΑΧΟΣ BANDIAGARA, ΜΑΛΙ
Ένα χωριό φτιαγμένο από πηλό. Δεν είναι παιδικό παιχνίδι, όχι. Είναι ένα χωρίο με τα όλα του, βιώσιμο. Οι κάτοικοί του, ονομάζονται ντόγκον. Τα σπίτια τους χτισμένα από κόκκινο χώμα, πάνω σε μια ζώνη από οροπέδια, φαράγγια και πεδιάδες. Απλά βγαλμένο από παραμύθι.


                                                                  

 Μαίρη Γεωργιοπούλου

 Πηγή: metafysika.gr (μαγευτικοί οικισμοί/προορισμοί σύμφωνα με την daily mail)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου