Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Οι πιο ωραίες διασκευές!!! Μέρος Α'

Η διασκευή ενός τραγουδιού είναι σίγουρα κάτι το ριψοκίνδυνο για έναν μουσικό.
Πολλοί είναι εκείνοι που θα
τον κατακρίνουν αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.
Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο η διασκευή να είναι τόσο καλή που να καταφέρει να γνωρίσει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία από το πρωτότυπο.
 


Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι υπάρχουν τραγούδια, που πολύς κόσμος  δεν γνωρίζει καν, ότι αποτελούν διασκευή ενός παλαιότερου. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια μικρή λίστα με τις ωραιότερες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών.


1.The Sound of silence-Disturbed (Διασκευή)
   Simon and Garfunkel (Πρώτη εκτέλεση-1964)
 
Ένα καταπληκτικό, συναισθηματικό κομμάτι που γνωρίσαμε μέσα από τις φωνές των Simon and  Garfunkel. Αγαπημένο τραγούδι. Αγαπημένη όμως και η εκτέλεση των Disturbed. (2015) Αυτή η ένταση του τραγουδιστή, η δύναμη της φωνής του..Πρέπει να το ακούσετε για να καταλάβετε.

2.Knockin' on Heaven's Door-Gun's N Roses (Διασκευή)
   Bob Dylan (Πρώτη εκτέλεση-1973)
Και ποιος δε το έχει σιγοτραγουδήσει; Πολύ κλασικό τραγούδι. Το έγραψε ο Bob Dylan για το soundtrack της  ταινίας "Pat Garrett and Billy the Kid".
Πάρα πολύ καλή και η εκτέλεση των Gun's N Roses.
3.Whiskey in the jar-Metallica (Διασκευή)
  Πρώτη εκτέλεση The Dupliners 1960-Thin Lizzy 1970
  Παραδοσιακό ιρλανδικό τραγούδι. Πολύ καλό από The   Dupliners , έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την πραγματικά πολύ ωραία διασκευή της ιρλανδικής ροκ μπάντας Thin Lizzy και φτάνουμε στους Metallica. Τι να πω τώρα; Βάζουν στο τραγούδι τη δική τους υπογραφή (λίγο μέταλλο, λίγο πιο δυνατό ήχο) και πραγματικά το απογειώνουν.

4.Wicked Game-Him (Διασκευή)
  Chris Isaak (Πρώτη εκτέλεση-1989)
  Λα λα λα λα..No I don't want to fall in love with you.
  Πονεμένοι έρωτες ενωθείτε. Ένα πολύ ωραίο ερωτικό τραγούδι από τον Chris Isaak. Η εκτέλεση των Him πάρα πολύ καλή. Δίνουν μια ένταση στο τραγούδι που μας αρέσει πολύ γιατί όπως και να το κάνουμε έρωτας χωρίς ένταση, δεν....

5. Hurt-Johny Cash (Διασκευή)
   Nine Inch Nails (Πρώτη εκτέλεση-1994)
   Καταπληκτικό τραγούδι. Κυκλοφόρησε το 1994 στο πρώτο   άλμπουμ των Nine Inch Nails. Αγαπήθηκε πάρα πολύ μέσα από την μελαγχολική φωνή του Johny Cash. Κυκλοφόρησε το 2002 στο άλμπουμ του “American IV: The Man Comes Around” όταν ο Johny Cash ήταν 71 ετών.

 Γκόγκα Μαγδαληνή

1 σχόλιο: