Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Φεβρουάριος


ΚΡΙΟΣ

Πραγματικά πες μου, γιατί είσαι κριός και δεν είσαι ψάρι;; Μεγάλη κουβέντα αυτή! Μάλλον ψυχολογικής κι όχι αστρολογικής ανάλυσης, χρήζει. Κριέ το μήνα του Αγίου Βαλεντίνου, ταλαιπώρια βλέπουν οι χάρτες μου μεγάλη. Μέχρι τις 17 κρατήσου και μην πάρεις καμιά απόφαση. Μην μιλήσεις. Κάτσε εκεί που είσαι και το ξαναβλέπουμε. Σε πιάσανε οι εξωστρέφειες εσένα τώρα και θα μας βάλεις σε μπελάδες όλους. Στα ερωτικά κάτσε και βγάλε άκρη με το μισό σου πορτοκαλάκι, γιατί βλέπω θες και ροζ μπελάδες
νέους.


ΤΑΥΡΟΣ

Ξύπνα, σήμερα δραπετεύουμε. Φόρα νέα παπούτσια και τρέχα. Τρέχα να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Στην πανσέληνο στις 22 να έχεις έτοιμη ανοιγμένη αγκαλιά για εκπλήξεις. Εκπλήξεις που θα φέρουν
τα πάνω κάτω. Θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει ατομάκι μάγκικο να συνεργαστείτε επαγγελματικά. Το νου σου! Μην παρασυρθείς. Μην ανοίγεις κι άλλο τραπεζικό βιβλιάριο ρε ταυράκι. Θα με τρελάνεις!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οκ. Μαζί σου στα νέα ξεκινήματα. Μαζί σου και στην ανωριμότητα που κουβαλάς. Εγώ μαζί σου είμαι παντού. Τι σε έπιασε και θες το πρόγραμμα να είναι full; Το ηθικό σου στα ύψη. Μπράβο! Και δίαιτα και γυμναστική;; Sorry, θα γελάσω, μου έπεσαν πολλά μαζεμένα. Τόσο έντονος ο ερωτισμός σου είναι τον Φλεβάρη που φοβάμαι και για εξωσυζυγική σχέση. Κράτα μικρό καλάθι, δίδυμε… δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε… όποιος ψάχνει τα πολλά, χάνει και τα λίγα… κλπ κλπ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ξέχνα το τραγούδι, ‘’όνειρα κι όνειρα πήγανε χαμένα’’… τώρα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάλεσε φίλους σπίτι και πέρνα καλά. Μια πρόσφατη γνωριμία θα εξελιχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο σε κάτι σούπερ. Κεράκια, δείπνο, αποφάσεις κοινές για το μέλλον… η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά! Αν είσαι ήδη παντρεμένος στην πανσέληνο να πας μόνος καμιά βόλτα, γιατί θα βγει ο λυκάνθρωπος από μέσα σου και δεν θα σε αντέχει άνθρωπος. Πηδάς τα εμπόδια, μάτια όμως ερμητικά ανοιχτά γιατί καραδοκούν οι ανταγωνιστές στον επαγγελματικό σου χώρο. Η τσέπη σου δεν θα έχει ποτέ φράγκο οπότε δεν σου λέω για τα οικονομικά.

ΛΕΩΝ

Η γοητεία σου βασιλέα επηρεάζει ακόμη και χάμστερ. Ακούς μόνο τις φωνές μες στο κεφάλι σου. Κεράκι στα αυτάκια ε; Ο έρωτας έχει όρια;; Όχι για σένα. Τα έντονα ερωτικά σου πάθη τα βαρεθήκαμε, πια. Κάνεις μια προσπάθεια να προσεγγίσεις το ένα άτομο που σε ενδιαφέρει πραγματικά, μα άλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα. Μην ταλαιπωρείς το μυαλουδάκι σου με περίπλοκα αυτό το μήνα. Είναι κι αυτά τα θηλυκά που είναι ανακατωσούρες… αν δεν έχεις εργασία χτένισε την χαίτη σου, βάλε λίγη λακ για καλό κράτημα κι έφυγες όξω από δω να βρεις την τύχη σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θες την ριζική. Στην ρίζα στο μαλλί;; Στα κιλά; Στα επαγγελματικά; Στα προσωπικά; ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ. Αν πνίγεσαι με τον άνθρωπό σου υπάρχουν κι αλλού μανταρινιές. Μην φυτοζωείς. Και μην κάθεσαι σπίτι! Πήγαινε κομμωτήριο ρε κορίτσι μου. Κόψε την ψαλίδα. Κάνε κάτι. Πέταξε τα τελειωμένα. Καλαθάκι αχρήστων δεν έχουμε; Να πάρουμε! Οι πλανήτες θα είναι εδώ για σένα. Ταρακούνησε λίγο το στέρεο έδαφος που πατάς. Μόνο σε σεισμό εσύ κουνιέσαι;;

ΖΥΓΟΣ

Πρόσω ολοταχώς. Όχι στην κουζίνα μπρος ολοταχώς. 
Κατευθείαν το μυαλό σου στην ζυγαριά που έχουμε για τα γλυκά. Προχώρα με γρήγορα ποδαράκια τα σχέδιά σου. Έμαθες τώρα πώς πείθουμε τα άλλα παιδάκια. Πείσε τους στην δουλειά σου ότι είσαι ο καλύτερος για να σε πάρουν σοβαρά. Οι πολλές ιδέες καίνε εγκεφαλικά κύτταρα. Συγκράτησε την ενέργειά σου, γιατί σε βλέπω να σε στέλνει ο δόκτορας για τεστ υπερκόπωσης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το redbull πάει κι έρχεται. Έρχεται και πάει, σύννεφο. Δυναμικέ μου σκορπιέ, έχεις μάθει καλά τι πρέπει να κάνεις για να πείθεις τα άλλα τα παιδάκια. Βουρ στον στόχο. Βλέπω ότι επισημοποιείς μια σχέση. Και μου κάνεις πλάκα τώρα για να γελάσω. Κάτσε καλά. Από πότε μας έγινες παραδοσιακό τυπάκι; Δεν πτοείσαι με την καμία. Τσέκαρε λίγο το θέμα της υπερκόπωσης. Δεν θα μείνεις για πάντα 20άρης να πηδάς σαν κατσίκι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ελεύθερέ μου τοξότη. Πολυμήχανε μαγκάιβερ τυχοδιώκτη. Ονειρεύεσαι ειδυλλιακά τοπία, κεριά, δείπνα και ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή. Κι εγώ περιμένω κείμενο, για την στήλη. Ξέρεις ποια στήλη. Ο Κρόνος σαν στιφάδο κουνελάκι σου έχει κάτσει βαρύς στο στομάχι. Ε, αυτός σε απαλλάσσει κι από αυτά που μας κάνεις και υποφέρουμε εμείς που σε αγαπάμε. Βάλε τέλος σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψύχη και πάμε παρακάτω. Μαζί, σ’ αυτό τ’ ανηφόρι που λένε ζωή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Διπλωμάτη αιγόκερε, διπλωματικά το παίζεις το παιχνιδάκι για να μην χάσεις τα κεκτημένα και τα κερδισμένα τα προνόμια. Μάγκας, ωραίος και βαρύς. Όπως πάντα. Οι ιδέες σου κουμπώνουν με τα σωστά πρόσωπα. Κατσαρόλα και καπάκι. Καλά πας. Καλά το πας. Καθηλώνεις ρε φίλε. Μπράβο σου. Έχεις  έχεις κι άλλα περιθώρια. Θα φτάσεις ψηλά. Πολύ ψηλά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αγαπημένο μου καθρεφτάκι. Πνευματικέ και οινοπνευματικέ μου καλέ φίλε… από τις 14 και μετά κι άλλη κι άλλη πνευματική και διανοητική ενέργεια.. πού θα την βάλεις; Σ’ αγαπάω, κόβω φλέβα, αλλά θα σ’ το πω. Μην κοιτάς, όταν σου δείχνω το φεγγάρι, το δάχτυλο. Μην κοιτάς, όταν σου δείχνω το δάσος, το δέντρο. Ξαναγέννησε από τις στάχτες τα όνειρα. Μπορείς. Καβάλα τα σε HONDA, φόρα τους κόκκινη μπαντάνα και φύγετε.

ΙΧΘΥΕΣ

Μην ωθείς τα πράγματα στα άκρα. Χαλάρωσε. Μην τραβάς τα τεντωμένα σχοινιά. Σου είπαν θα τα κάνεις σεντόνια, άμα τα τραβάς. Μα τα σχοινιά, σεντόνια δεν γίνονται. Ξύπνα Βασίλη. Ξύπνα! Για ποιον χτυπά η καμπάνα!;… έχω κι άλλες ελληνικές ταινίες… Κλείσε παλιά συρτάρια, πριν αγοράσεις καινούργια. Ψάχνεις το φως, μα δεν είναι το αληθινό. Σε ψαρεύουν σε τρύπια δίχτυα κι εσύ… τι;; Γαντζώθηκες από το ξηλωμένο δίχτυ του ψαρά… αχ ρε ψαράκι ξύλο που θα το φας… μέσα σε ξένο ποταμάκι, πέτρες γιατί πετάς;;

                                                 Μαίρη Γεωργιοπούλου

3 σχόλια:

  1. Γαμώτο, πάλι γκαντεμιά αυτό το μήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λέτε κ.Γεωργιοπούλου αλλά πως να ξυπνήσω!Δύσκολος και αυτός ο μήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή