Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Εύκολη σοκολατόπιτα!!

Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη σοκολατόπιτα με κακάο.
Ανοίγοντας πάλι το μπλε τετραδιάκι με εύκολες συνταγές, διαλέξαμε να φτιάξουμε μια σοκολατόπιτα. Σας την παρουσιάζουμε για να την δοκιμάσετε και εσείς.





Υλικά:

250 γρ βιτάμ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3/4 τσαγιού κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
4 αβγά
1 βανίλια
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις λιώσουν καλά τα υλικά μας ρίχνουμε το ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Από αυτό το μίγμα κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τη βανίλια. Τα ρίχνουμε και αυτά σιγά σιγά στο μίγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το μίγμα μας είναι έτοιμο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μίγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς (πάνω και κάτω αντιστάσεις) και ψήνουμε για 17 λεπτά.
Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα και την βγάλουμε από τον φούρνο, την περιχύνουμε με το μίγμα που είχαμε κρατήσει.

 Έτοιμη!!!



Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα -
3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
Σερβίρεται ζεστή.
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/6246/h-pio-eykolh-kai-laxtaristh-sokolatopita/#sthash.QwSOOJDs.dpuf
Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα -
3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
Σερβίρεται ζεστή.
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/6246/h-pio-eykolh-kai-laxtaristh-sokolatopita/#sthash.QwSOOJDs.dpuf
Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα -
3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
Σερβίρεται ζεστή.
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/6246/h-pio-eykolh-kai-laxtaristh-sokolatopita/#sthash.QwSOOJDs.dpuf
Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα -
3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
Σερβίρεται ζεστή.
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/6246/h-pio-eykolh-kai-laxtaristh-sokolatopita/#sthash.QwSOOJDs.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου