Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Φώτο του μήνα από τον Γιώργο Μπαρμπατσούλη.Χρωματίζοντας την ζωή/ Καθημερινότητα

Πανοραμικές φωτογραφίες, φτιαγμένες από την ένωση πολλών φωτογραφιών γίνονται ασπρόμαυρες, αφήνοντας έγχρωμο μόνο ένα σημείο τους.

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μπαρμπατσούλη θα παρουσιαστεί από τις 25 Φεβρουαρίου ως τις 22 Μαρτίου στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, (Κομνηνών 24, Λουλουδάδικα, Θεσσαλονίκη) με θέμα «Χρωματίζοντας την ζωή» και παράλληλα με μια
ιδιαίτερη παρουσίαση, άλλη μια δουλειά του με θέμα «Καθημερινότητα».

Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι μόνιμος κάτοικος της πόλης, στην οποία ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του 1ου ΙΕΚ Εύοσμου Γραφιστικής με παράλληλες σπουδές στην Φωτογραφία. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές πιάνου, κιθάρας και αγγλικής γλώσσας. Ασχολείται με την φωτογραφία από το 1998. Ήταν μέλος της φωτογραφικής ομάδας «Φωτοπόροι» και τα τελευταία 3 χρόνια είναι ενεργό μέλος της φωτογραφικής Ομάδας «Φ». Έχει συμμετάσχει σε 5 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στο internet, σε blogs και φωτογραφικά sites. Αυτή είναι η πρώτη του (διπλή) ατομική έκθεση.

«Θαύμαζα πάντα το μεγαλείο της φύσης, όπως και των ανθρώπινων επιτευγμάτων. Η ζωή είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο με όνειρα και συναισθήματα και η δικιά μας συμμετοχή είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε».

 Κάθε στιγμή είναι μοναδική. Ερωτευόμαστε, χαιρόμαστε, νιώθουμε λύπη αλλά και θαυμασμό. Η ζωή ξεδιπλώνεται μπροστά μας, παρασύροντάς μας στους γρήγορους ρυθμούς της και εμείς, σαν αιώνια μικρά παιδιά, αφουγκραζόμαστε τις ιστορίες της, ευελπιστώντας πάντα για το καλύτερο. Η ομορφιά είναι εκεί έξω, κρυμμένη ίσως στην επόμενη στροφή… στο χαμόγελό σου, στα μάτια σου, στο άγγιγμά σου… Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να την δούμε.»

Γιώργος Μπαρμπατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου