Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ…





ΚΡΙΟΣ

Μοναξιές κριαράκι, μοναξιές. Ζητάς το αδύνατο. Αλλά τώρα που κλείστηκες στο καβούκι σου, δεν θα έχεις όρεξη να επιβάλλεσαι ντε και καλά στους άλλους. Στροφή και σε έργο φιλανθρωπικό, βλέπω. Δεν τον λες τον Δεκέμβρη και απλό μήνα. Ειδικά αν είσαι δεσμευμένος. Το σώμα αλλού, το πνεύμα αρνείται να το ακολουθήσει. Αν είσαι σόλο καριέρα ο έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα και την καρδούλα σου. Θες να απαλλαγείς από πράγματα, πρόσωπα… προβληματίζεσαι πολύ. Προσοχή σε παραβλέψεις και παρεξηγήσεις. Το νου σου στην υγεία σου!!!

ΤΑΥΡΟΣ

Νιώθεις σαν ψάρι έξω από τα νερά σου τον μήνα τούτο τον γιορταστικό. Ταύρος εν υαλοπωλείο. Γκρινιάζεις, ενοχλείσαι με το παραμικρό. Γίνεσαι κι άδικος καμιά φορά και το ξέρεις. Το ξέρεις; Αν είσαι με κάποιον άνθρωπο πρόσεχε μην τον φέρεις στα άκρα. Αν είσαι μόνος υψώνεις τοίχο σε όποιον προσπαθεί να σε πλησιάσει. Κοίτα μόνο τη φωτεινή πλευρά της ζωής κι άσε τις μιζέριες. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κατσουφιά. Άτομα που σέβεσαι σε επιβραβεύουν στον εργασιακό χώρο. Τα σχέδιά σου υλοποιούνται… Χαλάρωσε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κάνεις σχέδια για τις γιορτές. Κι έτσι πρέπει. Από τη μια πλευρά οι γιορτινές μέρες κι από την άλλη τα προβλήματα. Φτιάχνεις κουτάκια ξεχωριστά για κάθε περίσταση. Είσαι μάγκας κι ωραίος. Δεν θες να μένεις λεπτό μόνος. Έχεις ανάγκη να περιτριγυρίζεσαι από αγαπημένα πρόσωπα. Όρμα μπροστά και τόλμα για την αλλαγή που θες να έρθει. Κάνε τις ανατροπές. Φέρ’ τα όλα τούμπα. Και πάλι από την αρχή. Μπορείς. Το μπορείς. Διεκδίκησε τη ζωή σου, το μούτρο που σε έχει τρελάνει, την προαγωγή σου. Είναι ο σωστός ο μήνας. Πάρε φόρα και μείνε εκεί. Μην έρθει η κατηφόρα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Βλέπω ένα σύντροφο παραμελημένο… Εσύ όμως έχεις τον τρόπο σου. Τον τουμπάρεις και κάθε πρόβλημα, το ξεσκονίζεις και το βάζεις στο ραφάκι του. Αν είσαι μόνη σαν το λεμόνι θα γνωρίσεις κόσμο. Κόσμο να δουν τα μάτια σου. Στα φουλ η κοινωνικότητά σου. Γουστάρεις καλή παρέα και διασκέδαση. Μπορείς να ελπίζεις σε μέρες καλύτερες. Στο χώρο της εργασίας σου έχεις δημιουργικότητα, την χρησιμοποιείς σωστά αλλά ο ανάποδος Ερμής φέρνει με τους συνεργάτες ασυνεννοησία. Ετοιμάζεις ταξιδάκι έξω από το Ελλαδιστάν; Να πας. Να πας στο καλό…

ΛΕΩΝ

Αρχηγέ μου…;; Τι παίχτηκε; Νταξ, λιοντάρι μου δεν έχεις εσύ, ποιος εσύ, εμπιστοσύνη στον εαυτό σου; Ζητάς συνεχώς επιβεβαίωση; Ξέχασες ποιος είσαι; Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου και ψάχνεις για προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ζήσε τη ζωή σου έτσι όπως εσύ ξέρεις. Δέξου ότι δεν μπορεί πάντα να είσαι εσύ ο leader… Δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα, πάντα. Ευκαιρία να αλλάξεις δουλειά. Για σκέψου το… Τι τελικά θες να γίνεις, όταν μεγαλώσεις;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα ίδια Μαρικάκι μου… Τα ίδια Μαργιορή μου. Ο ανάδρομος Ερμής σου φέρνει χάος. Εντάσεις πολλές και παρεξηγήσεις άλλες τόσες. Και μην φανταστείς για λόγους σπουδαίους. Όχι. Αν έχεις σύντροφο θα σε πιάσουν –πώς το ‘παθες-; Τα εκδηλωτικά σου. Αν είσαι μόνος θα δείξεις, -πώς να το πω;- μια ισορροπία χαρακτήρα θα το πω κι αυτό θα γοητεύσει. Πού να βρεις ισορροπημένο άνθρωπο την σήμερον ημέρα; Ισορροπία είπα, ναι, εσύ. Μην με κάνεις να το πάρω πίσω. Δεν ξέρω πού την βρήκες. Στο ζενίθ ο τσαμπουκάς σου, η δημιουργική σου πλευρά και η οργανωτική σου φύση. Τα οικονομικά σου δεν σταθεροποιούνται με τίποτα, ούτε για αστείο. Το ηθικό σου όμως ανεβαίνει…

ΖΥΓΟΣ

Πολύπλοκος μήνας. Δεν νομίζω ότι μπορείς να διαχειριστείς τις καταστάσεις. Ζήτα βοήθεια. Δεν είν’ ντροπή. Πόλυ ένταση βρε παιδί μου, χωρίς καμία διάθεση για διάλογο. Είσαι μέσα στα νεύρα, στην αναστάτωση και στη μανούρα. Αν είσαι μόνος θα έχεις την ευκαιρία σου για γνωριμίες, αλλά δεν νομίζω να δώσεις καμία ευκαιρία προσέγγισης. Αν δεν είσαι μοναχός σου σε βλέπω να ρίχνεις μια κλωτσιά σε όλα και να καταλήγεις μπακούρι. Να αλλάζεις χρονιά μπουκάλα, με άδεια μπουκάλα. Μη μιλάς, αν πρώτα δεν βρέξεις γλωσσίτσα στο μικρός σου κεφαλάκι. Όλα εγώ θα σ’ τα λέω;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχεις φτιάξει μια ωραία ατμόσφαιρα στο σπιτικό σου. Να την χαίρεσαι. Αυτό να ξέρεις δυναμώνει και την σχέση σου. Έντονα συναισθήματα, έντονη ζωή, έντονη και η προσωπικότητά σου. Όλα στο κόκκινο. Συν όλα τα άλλα σε έχουν πιάσει και τα κοινωνικά σου. Ευκαιρία να οργανώσεις εκείνες τις ωραίες ροκ συγκεντρώσεις με φίλους στο σπίτι ή στο αγαπημένο μπαράκι. Έχεις τον τρόπο σου, έχεις και μέθοδο αυτόν τον μήνα κι όλα οκ. Στο χέρι σου είναι να υπογράψεις νέα συμβόλαια, να σφίξεις το χέρι για νέες συνεργασίες. Από μένα κινήσου, λεύτερα. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Έχεις κάνει παραχωρήσεις τον τελευταίο καιρό. Μακάρι να σου βγουν σε καλό. Με διάλογο ίσως και να βρεις την αρμονία στη σχέση σου. Ανοιχτά τα μάτια να έχεις σε ένα γενικότερο. Αν είσαι ελεύθερο πουλάκι έχεις γοητηλίκι –αυτό ποτέ δεν το έχασες-  και θα πετύχεις εσύ στο δόξα πατρί τον κυνηγό. Αν είσαι δεσμευμένο χαρά σε εκείνον που σε έχει και σε χαίρεται. Στα επαγγελματικά τον διακρίνω έναν και δύο ενθουσιασμούς. Το σώμα μπορεί να κουράζεται, αλλά η περδικούλα σου το λέει. Γρήγοροι ρυθμοί και τα σχέδια μεγαλόπνοα. Οι καρποί θα έρθουν. Αυτό σ’ το λέω στα ίσια. Ο ανάποδος Ερμής θα φέρει κάποιες αναποδιές. Τα Χριστούγεννα σε περιμένουν kinder εκπλήξεις. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σαν ανοιχτό βιβλίο, διαβασμένο κι όλας μη σου είσαι τούτο το μήνα. Και τι έχεις να κρύψεις άλλωστε; Έχεις την διάθεση να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το συντροφάκι σου αυτές τις γιορτές. Αν δεν έχεις σύντροφο μην ανησυχείς. Έχεις ακούσει για τον έρωτα με την πρώτη ματιά; Έτσι θα την πατήσεις. Δεύτερη δεν θα χρειαστείς. Απόλαυσε ό,τι σου έρθει. Κι άσε τη λογική για λίγο στην απ’ έξω. Στα επαγγελματικά ρίξε τους τόνους. Μην συμπεριφέρεσαι σαν αρπακτικό. Θα ανέβεις στο βάθρο, όταν έρθει η ώρα σου. Αλλιώς θα χάσεις επαφή με συναδέλφους. Ευκαιρίες δίνονται για ευχάριστα ταξιδάκια. Να πας να ξελαμπικάρεις και λίγο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ντάξει το παραδέχομαι. Πέρασες δύσκολα. Ναι; Ναι! Πολύ. Αλλά δεν είναι ρε καρντάση όλα μαύρα. Πώς να το κάνουμε; Δώσε μου ένα χαμόγελο. Φόρα τα ερωτικά σου τα Χριστούγεννα. Όχι τα φουστάνια, τα μούτρα τα ερωτικά. Βγες, διασκέδασε, πιες, χόρεψε, φρόντισε τον εαυτό σου. Πιάσε τη μέρα από τα μαλλιά και κάνε της δυο ξεγυρισμένες φούρλες. Όταν εκφράζουμε τις επιθυμίες μας στο τέλος κάποιος τις ακούει. Στα επαγγελματικά κομπλέ. Δουλεύεις σκληρά, αλλά τουλάχιστον η δουλειά σου ανταμείβεται.

ΙΧΘΥΕΣ

Όσο πιο καλά γνωρίζεις τον άλλον, τόσο πιο άνετα νιώθεις κι ασφαλής. Χρόνια πολλά τώρα θες να είσαι η μαμά, να φροντίζεις τον άλλον και να καλύπτεις τις ανάγκες του. Μήπως το παρακάνεις λιγάκι; Άμα σε ευχαριστεί τόσο πολύ, εγώ πάσο πάω. Τα ρέστα μου. Τα βλέπω. Αλλά να σου πω κάτι; Μεταξύ μας; Πες και κανένα ΌΧΙ. Δεν είν’ κακό. Γιατί να μην μπορείς να πεις ένα ηλίθιο όχι; Μια λέξη είναι. Τι την φοβάσαι; Αν είσαι μόνος δεν θες απλά να βρεις κάποιον. Θες τον ένα και μοναδικό, τον ιδανικό. Τρέχα, γύρευε. Δύναμη κι αυτοπεποίθηση έχεις μεγάλο παιδί είσαι καλά κρασιά και καλά Χριστούγεννα. Κάτι θα σου φέρει χρήμα. Ακόμη κι έσοδα από κει που δεν περιμένεις, ίσως και ξεγραμμένα φραγκάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου