Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΤΡΑΒΑΩ ΚΑΝΑΛΙ Του Φώτη Βεζυργιαννίδη

Ευτυχώς που εδώ και χρόνια δεν βασιζόμαστε στην τηλεόραση για την ενημέρωσή μας. Ετσι κι αλλιώς και τα κανάλια χρησιμοποιούν το ίντερνετ ως πηγή για τις ειδήσεις που μας σερβίρουν και μάλιστα πολλές φορές ξαναζεσταμένες σε φούρνο μικροκυμάτων κομματικό και νεοφιλελέδικο.

Και τότε γιατί γίνεται τόσο μεγάλη φασαρία για το νομοσχέδιο και την αδειοδότηση, γιατί κρίθηκε αντισυνταγματικό και γιατί όλη αυτή η φαγούρα για κανονικότητα σ’ ένα σύστημα που κάθε άλλο παρά κανονικό ήταν, από την γέννησή του μέχρι σήμερα;

Φαντάζομαι ότι ξέρεις πολύ καλά καρντάση μου αλλά η σιωπή σου με κάνει να πετάγομαι και να φωνάζω δυνατά λες και βρίσκομαι στο πάνελ της ζούγκλας του Μάκη, της εκπομπής που μας έφερε τη δημοπορδία στην τηλεόραση.

Το λοιπόν ας ξεκινήσουμε από κάπου και μετά δε με νοιάζει που θα μας βγάλει η κουβέντα. Το πιο μεγάλο αστείο για μένα σ’ αυτή την εντελώς για κλάματα υπόθεση, είναι το 14-11 της ψηφοφορίας των ανώτατων δικαστών στο ΣΤΕ. Σαν σκορ δεν είναι άσχημο, ίσα-ίσα, δηλώνει θέαμα και επιθετικότητα. Δηλαδή οι 14 βρήκαν τον νόμο αντισυνταγματικό και οι υπόλοιποι 11 θεωρούν ότι δεν αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα. Με λίγα λόγια η δικαιοσύνη δεν είναι ούτε τυφλή, ούτε κουφή, ούτε καν θηλυκή. Η δικαισύνη είναι καθαρά θέμα σύνθεσης. Δηλαδή οι 11 είναι μαλάκες που βλέπουν τα πάντα συνταγματικά και όμορφα και οι 14 είναι αδέκαστοι φρουροί της συνταγματικότητας και την ευνομίας. Μπαρμπούτσαλα. Το ξέρουμε πολύ καλά πως οι δικαστές είναι άνθρωποι σαν εμένα κι εσένα. Απλά αυτοί το έχουν ξεχάσει και μένουν στο απυρόβλητο και μάλιστα σε όλο αυτό το διάστημα της εικονικής πραγματικότητας που βιώνουμε.

Πάμε παρακάτω. Γιατί το θέμα του νόμου Παππά ανέβηκε τόσο πολύ στην ατζέντα; Μα για τις γριές και τους γέρους. Και δε μιλάω για τους οπαδούς του Ηρακλή. Μιλάω για όλους αυτούς τους οπαδούς του Αυτιά και της Σίας Κοσιώνη-Μπακογιάννη που μανιπιουλάρονται απ’ τα παλιοκάναλα για το τι θα ψηφίσουν. Γι αυτό κωλοτρίβεται ο Κούλης. Ξέρει ότι η τελευταία ελπίδα του είναι η γριά. Αυτή τη γριά τη θέλει καλά ενημερωμένη από τα κανάλια που σιχαθήκαμε.

Και ενώ τρέχουν χίλια δυο άλλα πιο σημαντικά ζητήματα που θα επηρεάσουν πολύ πιο άμεσα τη ζωή μας προς το χειρότερο, μας ζαλίζουν με τα κανάλια και τον Ιβάν Μπαϊλντί-Σαββίδη. Τι θα γίνει με τις διεθνείς συμφωνίες CETA και TTIP; Γνωρίζεις με ποιο τρόπο θα επηρεάσουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια αν τελικά περάσουν; Ή μήπως είσαι ήσυχος επειδή είσαι Σύριζα;

Τι θα γίνει με το νερό; Θα ξεπουληθεί κατά τα νεοφιλελέ πρότυπα; Μέχρι στιγμής πάντως, όλα αυτά για τα οποία ορκιζόταν ο Αλέξης ότι δεν θα γίνουν, προχωρούν κανονικά. Κι αν σ’ αρέσει και βολεύεσαι μάλλον για υπάλληλο της ELDORADO GOLD σε κόβω.

Σ’ αφήνω τώρα γιατί θέλω να δω τις ειδήσεις στα αραβικά με τον Ουαλίντ Ελίας.

                                                                Φώτης Βεζυργιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου