Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΠΑΜΕ;;; ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΩΡΙΑ;;; (ΜΕΡΟΣ ‘Β)

Undredal, Νορβηγία.
Κατοικείται από 100 ανθρώπους. Οι κατσίκες είναι περισσότερες, 500! Είναι όμως δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Διάσημο για τα λουκάνικά του, το κατσικίσιο τυρί του και τον καφέ του. Ως το 1988 η πρόσβαση γινόταν μόνο με βάρκα. Από το ’88 και μετά υπάρχει οδική σύνδεση από κατασκευή δύο σηράγγων.




Furore, Ιταλία.

Ένα από τα πιο γραφικά ιταλικά χωριά. Τα σπίτια είναι βαμμένα με έντονα χρώματα και διακοσμημένα με τοιχογραφίες. Είανι κρυμμένο όλο το χωριό σε ένα φιορδ. Το Furore για πολλά χρόνια καθιερώθηκε «το χωριό που δεν υπάρχει. Ο δήμαρχος πριν λίγα χρόνια αποφάσισε ότι ήταν καιρός για δράση, και ζήτησε να τεθεί η μικροσκοπική κοινότητα στο χάρτη.





Sapa, Βιετνάμ.

Ένας ζωντανός πράσινος παράδεισος μεταξύ λόφων. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τον περίπατό τους μέσα από τους λόφους και να αγοράσουν πολύχρωμα μπιχλιμπίδια από τους ντόπιο





Coober Pedy, Αυστραλία.

Με μια πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι το χωριό αυτό είναι μια σειρά από λόφους. Στην πραγματικότητα είναι μια πόλη κρυμμένη υπόγεια σε πιρόγες που είχαν κατασκευαστεί για να αντέχουν την απίστευτη πρωινή θερμότητα.





Rougon, Γαλλία.

Ένα χωριό με τα σπίτια χτισμένα δίπλα δίπλα. Είναι καθισμένο κάτω από ένα τεράστιο βράχο. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τα εκκλησάκια του και τα ερείπια του φεουδαρχικού κάστρου.





Tristan Da Cunha, Αγία Ελένη.

Είναι προσβάσιμο μόνο μετά από ένα εξαήμερο ταξίδι με πλοίο από την Νότια Αφρική. Στην μέση του πελάγους βρίσκεται η Αγία Ελένη. Πήρε το βραβείο για το πιο απομακρυσμένο χωριό.





Monsanto, Πορτογαλία.

Οι κάτοικοι του πορτογαλικού χωριού έχουν προσαρμόσει τα σπίτια τους γύρω από γιγαντιαίους γρανιτένιους ογκόλιθους. Το χωριουδάκι είναι χτισμένο στην κορυφή του βουνού. Τα σπίτια ανάμεσα και κάτω από βράχους, μπορεί και 200 τόνων!

                                        

                                           Μαίρη Γεωργιοπούλου



Πηγή: metafysika.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου