ΥΛΙΚΑ:
500 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. ηλιέλαιο
400 γραμ. γάλα
12 αβγά
2 σφηνάκια κονιάκ
500 γραμ. αλεύρι μαλακό
280 γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 κουταλάκι κανέλλα
2/3 του κουταλιού γαρύφαλλο
50 γραμ. μπέικιν πάουντερ
Η δοσολογία αυτή είναι για το μεγάλο τετράγωνο ταψί…
1 κουταλιά μέλι
½ λεμόνι
2 φύλλα αρμπαρόριζα
Τα αφήνουμε να βράσουν κι από την στιγμή που θα
έρθουν σε σημείο βρασμού τ’ αφήνουμε 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
500 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. ηλιέλαιο
400 γραμ. γάλα
12 αβγά
2 σφηνάκια κονιάκ
500 γραμ. αλεύρι μαλακό
280 γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη
2/3 του κουταλιού γαρύφαλλο
50 γραμ. μπέικιν πάουντερ
Η δοσολογία αυτή είναι για το μεγάλο τετράγωνο ταψί…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα
ανακατεύουμε με σύρμα για 2 λεπτά. Τα αδειάζουμε στο ταψί, το οποίο έχουμε
βουτυρώσει και πασπαλίσει με σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Tip:
Από την στιγμή που θα βάλουμε την καρυδόπιτα στο φούρνο δεν τον ανοίγουμε για τα 30 πρώτα λεπτά, γιατί θα πέσει το γλυκό
μας!
Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε για 10 λεπτά
σε θερμοκρασία δωματίου.
ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 κιλό νερό
1600 γραμ. ζάχαρη1 κουταλιά μέλι
½ λεμόνι
2 φύλλα αρμπαρόριζα
Τα αφήνουμε να βράσουν κι από την στιγμή που θα
έρθουν σε σημείο βρασμού τ’ αφήνουμε 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σιροπιάζουμε το γλυκό. Προσοχή στο σιρόπι! Να
είναι χλιαρό!
ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
CHEF στο
GMP
BOUKA
RESORT
HOTEL
. ΜΕΣΣΗΝΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου