Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η πιο γρήγορη και νόστιμη καρυδόπιτα!!!

ΥΛΙΚΑ:
500 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. ηλιέλαιο
400 γραμ. γάλα
12 αβγά
2 σφηνάκια κονιάκ 
500 γραμ. αλεύρι μαλακό
280 γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 κουταλάκι κανέλλα
2/3 του κουταλιού γαρύφαλλο
50 γραμ. μπέικιν πάουντερ
Η δοσολογία αυτή είναι για το μεγάλο τετράγωνο ταψί…



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα για 2 λεπτά. Τα αδειάζουμε στο ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με σιμιγδάλι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Tip: Από την στιγμή που θα βάλουμε την καρυδόπιτα στο φούρνο δεν τον ανοίγουμε για τα 30 πρώτα λεπτά, γιατί θα πέσει το γλυκό μας!

Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.



ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 κιλό νερό
1600 γραμ. ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
½ λεμόνι
2 φύλλα αρμπαρόριζα
Τα αφήνουμε να βράσουν κι από την στιγμή που θα
έρθουν σε σημείο βρασμού τ’ αφήνουμε 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σιροπιάζουμε το γλυκό. Προσοχή στο σιρόπι! Να είναι χλιαρό!

                                         


                                                ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

                            CHEF στο GMP BOUKA RESORT HOTEL . ΜΕΣΣΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου