Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ… ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Γλυκό του κουταλιού φασόλια-γίγαντες!!!


Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες

1 ½ κιλό ζάχαρη

800 ml νερό

Χυμό  από 2 μικρά λεμόνια

15 φύλλα αρμπαρόριζα

2 ξυλάκια κανέλλα

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά



Εκτέλεση:

ü  Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη.

ü  Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με 7 φύλλα αρμπαρόριζα, προσθέτουμε καθαρό νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Τα βράζουμε τόσο όσο να τρώγονται μεν, αλλά να είναι σκληρά.

ü  Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

·         Για το σιρόπι

Ø  Βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη για 20 λεπτά.

Μετά το πέρας των 20 λεπτών, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλλας και λίγο πριν σβήσουμε την εστία μας τα φασόλια με τα υπόλοιπα φύλλα αρμπαρόριζας και τον κουρκουμά. Βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει πηχτό.

Μόλις σβήσουμε τη φωτιά κι αποσύρουμε το γλυκό μας, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.

Αφού κρυώσει το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο και…

                                                  Καλή τύχη και buon appettite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου